Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

ποδηλατο-εκδρομή στην Ιθάκη
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 123456
ΘΕΜΑ: ποδηλατο-εκδρομή στην Ιθάκη
ποδηλατο-εκδρομή στην Ιθάκη 1 Χρόνος, 7 Μήνες πριν Κarma: 4
Γεια σας παιδιά!

Προσπάθησα να βρω οποιαδήποτε πληροφορία χρειαζόμαστε για να οργανώσουμε την εκδρομή στην Ιθάκη.

Πρώτα από όλα τα δρομολόγια μπορείτε να τα δείτε εδώ: www.strintzisferries.gr/strintzis/patra.html και το εισιτήριο έχει 17,80 € ολόκληρο στην οικονομική θέση και η επιστροφή έχει έκπτωση 20%, δηλαδή 14,20 € (www.strintzisferries.gr/strintzis/timespatra.html).

Θα μπορούσαμε να φύγουμε Παρασκευή 16/07/2010 μεσημέρι 12:30 και να φτάσουμε στο λιμάνι της Ιθάκης Πισαετός στις 15:30. Μπορούμε να φύγουμε και το βράδυ στις 20:30 αλλά θα φτάσουμε στις 00:15 στο λιμάνι Βαθύ μέσα στην πόλη της Ιθάκης.
Καθόμαστε Σάββατο και λίγο Κυριακή ( όποιος θέλει κάθεται και άλλο!) και γυρνάμε Κυριακή με το καράβι των 16:00 από τον Πισαετό και φτάνουμε Πάτρα στις 19:45.

Όσον αφορά το camping υπάρχει μόνο ελεύθερο και υπάρχουν πολλές παραλίες που μπορούμε να κάτσουμε:
1) παραλία Φιλιατρό, που έχει και καντίνα αλλά μαζεύει πολλές campies! αστειάκι! Εννοώ πάνε πολλοί και κάνουν camping!
2) Λευκό Γιαλό (δεν το συνηθίζουν αλλά έχει έναν ωραίο κολπίσκο και ίσα που χωράνε 3 σκηνές)
3) Λούτσα, είναι σε ένα λοφάκι με δέντρα δίπλα στην θάλασσα που πάνε οι πρόσκοποι
4) Κοντά στην παραλία Κιόνι, όπου υπάρχει πινακίδα no camping αλλά στήνουν σκηνές και δεν τους λέει κανείς τίποτα!
Τα παραπάνω τα βρήκα από αυτό το forum: www.e-camping.gr/portal/el/forum/11-%CE%...B8%CE%AC%CE%BA%CE%B7

Αύριο το πρωί αν προλάβω θα πάω και στο info-center στο λιμάνι να μου πουν και αυτοί αν ξέρουν τίποτα και να πάρω κάνέναν χάρτη.

-----------------------------------------
εδώ είναι και οι παραλίες του νησιού:
www.ithaki.gr/el/beaches.html

και εδώ ένας χάρτης: www.ithaki.gr/el/beaches_photo_1.html
maria
Expert Boarder
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ maria.gr.p marmarimaria-16@hotmail.com
Τελευταία διόρθωση: 30/06/2010 10:56 από LGM.
maria
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ:ποδηλατο-εκδρομή στην Ιθάκη 1 Χρόνος, 7 Μήνες πριν Κarma: 2
Το θέμα με την Ιθάκη και γενικά με τις ποδηλατοεκδρομές (στις οποίες είμαι πολύ μεσα) είναι στην άνεση της ποδηλατάδας. Η Ιθάκη είναι πολύ ωραίο νησί, αλλά το ποδήλατο έχει θέση εκεί; Μπορούμε να κάνουμε ποδηλατικές διαδρομές που να είναι ωραίες και άνετες; Θα έδινε απαντήσεις κάποιος που έχει ήδη πάει στην Ιθάκη με ποδήλατο, θα υπάρχει ένας τέτοιος στην εκδρομόμάδα; Γιατί αν δεν υπάρχει εμπειρία και σχεδιασμός και πάμε ελεύθερα (χύμα θα έλεγα) υπάρχουν οι κίνδυνοι να μην περάσουμε καλά, να κουαραστούμε, να μην ευαχαριστηθούμε την εκδρομή. Για παράδειγμα, από τον Πισαετό που σε αφήνει το πλοίο μέχρι τον κεντρικό δρόμο του νησιού νομίζω ότι με καλή ποδηλατάδα (και με πράγματα φορτωμένα) είναι περίπου 1 ώρα κουραστική χωρίς κάπου για στάση (και μέσα στο μεσημέρι σύμφωνα με τις ώρες που γράφει η Μαρία). Και σε μία μεγάλη ομάδα αυτό αλλάζει. Δεν θέλω να απογοητεύσω κανέναν απλώς να ξεκαθαρίσουμε τι είδους εκδρομή είναι αυτή. Αν κάποιος έχει εμπειρία, θα μας βοηθήσει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε μέσα σε 2-3 μέρες.
aris_berd
Moderator
graphgraph

Απ:ποδηλατο-εκδρομή στην Ιθάκη 1 Χρόνος, 7 Μήνες πριν Κarma: 4
Γεια σου Άρη!

Νομίζω ότι μας βολεύει καλύτερα να φύγουμε από πάτρα στις 20:30 γιατι κάποιοι δουλεύουν. Αν φύγουμε τότε, το καράβι μας αφήνει στο κεντρικό λιμάνι Βάθυ που είναι 2 χιλιόμετρα από την παραλία Φυλιατρό που έχει και καντίνα. www.trivago.gr/%CE%B2%CE%B1%CE%B8%CF%8D-...%CF%81%CF%8C-1269517

Σίγουρα θέλει ψάξιμο γιατι κανενας μας δεν εχει ξαναπάει.
maria
Expert Boarder
graphgraph
maria

Απ:ποδηλατο-εκδρομή στην Ιθάκη 1 Χρόνος, 7 Μήνες πριν Κarma: 2
Μάλλον δεν κατάλαβες Μαρία τι θέλω να σου πω:

Το να πάμε 7(πχ) άτομα σε ένα μέρος όπου κανείς από εμάς δεν έχει πάει είναι λίγο καταστροφικό (αλλά και ενδιαφέρον). Γιατί το λέω αυτό; Με μηχανάκι έχω γυρίσει το νησί και ήταν πολύ ωραία, αλλα αυτές οι διαδρομές δεν γίνονται με ποδάλατα τέτοιου τύπου, χαλαρού σε εκδρομή. Γίνονται μόνο από 2-3 άτομα, που να έχουν ξαναπάει μαζί κάποια μεγάλη διαδρομή, να αντέχουν τα πολλά χιλιόμετρα και να ξέρουν από αυτά (δλδ, πρωινές διαδρομές, λίγες στάσεις, σταθερός ρυθμός κλπ). Το να πάρουμε μαζί τα ποδήλατα σημαίνει ότι θα τα χρησιμοποιήσουμε, αλλά που; Εγω κι εσυ δεν ξέρουμε που, και αν αποφασίσουμε εκείνη την στιγμή, θέλουμε πολύ τύχη για να το πετύχουμε τόσο καλά. Και θα σου δώσω κι άλλο ένα παράδειγμα: αν χαλάσει κάποιο απ' τα ποδήλατα, θα πρέπει κάποιος να ξέρει να το φιάξει, θα υπάρχει ένα τέτοιο άτομο; Καλά πιθανόν να υπάρχει, αλλά αυτά πρέπει να ξεκαθαριστούν απ την αρχή, όπως επίσης και που θα γίνει κατασκήνωση, αν γίνει, γιατί αν τα αφήσεις τελευταία στιγμή δεν θα βγάλεις άκρη.

Και στο κάτω κάτω, για εκδρομή πας, δεν θα πρέπει να έχεις το άγχος αν εχεις διαλέξει την σωστή διαδρομή, για το που θα σε βγάλει, για το τι θα κάνεις μετά, γιατί μπορεί εσυ να μην εχεις πρόβλημα όπου και να ξεμήνεις, κάποιος άλλος όμως μπορεί να έχει.

Με λίγα λόγια, μου φαίνεται πρακτικά αδύνατο να γίνει κάτι τέτοιο χωρίς μία οργάνωση καθώς επίσης και χωρίς έναν από την ομάδα που να ξέρει τι να περιμένει (σε όλους τους τομείς) για να ευχαριστηθούν όλοι την εκδρομή.
(εκτός βέβαια και αν μιλάς για 1-2 άτομα ακόμα)
aris_berd
Moderator
graphgraph

Απ:ποδηλατο-εκδρομή στην Ιθάκη 1 Χρόνος, 7 Μήνες πριν Κarma: 15
καλημερα παιδια.

διαβαζω αυτα που λετε και εχω να προτεινω τα εξης στο πλανο αυτο, συνδιαζοντας τις αποψεισ σας.

1. αναχωρηση πατρα 20:30, αφιξη 00:15 βαθυ.

αντι για πορεια βαθυ-> φιλιατρο 3.6 χλμ,

προτινω διανυκτερευση στο Σαρακινο, που ναι πιο βατη η διαδρομη και αποφευγεις την μεγαλη νυχτερινη παραμονη σε επαρχιακο ανυφορικο δρομο με στροφες. απο φωτοσ βλεπω οτι υπαρχει παραλια, αλλα δεν ξερω την κατασταση τησ και τι παιζει.

(Επισημαινω οτι αυτη η πορεια μου φαινεται λιγο επικυνδυνη, αλλα οχι ακατορθωτη)

2. Πρωινο Ξύπνημα σαββατο πρωι, μπανιο στο Σαρακηνικο και πορεια προσ το Φιλιατρο.

διανυκτέρευση στο Φιλιατρό

3. κυριακη πρωι(οσο πιο νωρισ, τοσο το καλυτερο) ξεκινημα. περασμα απο Βαθυ (σταση γ καφε)και μετα ΔΥΣΚΟΛΗ πορεία μεχρι το Πισαετό , όπου γίνεται μπάνιο και αναμονή του πλοίου που έρχεται στις 16:00.

Φιλιατρό-πισαετός = 10.4 χλμ

στο λιμανι του πισαετου, διακρινω απο φωτοσ κατι καντινεσ, οποτε θα μπορουμε να προμυθευτουμε νερο η κατι αλλο για την αναμονη του καραβιου.

οι πληροφοριες που δίνω είναι απο γκουγκλ ερθ, για αυτο επιφυλάσσομαι, γιατι δεν εχω παει ο ιδιος. αν καποιος μπορει να βοηθησει με τα υψομετρικα θα ητανε καλο.

απο οτι συμπεραινω ομως αυτη η διαδρομη δεν μου φαινεται και ιδιαιτερα δυσκολη, χωρισ βεβαια να την εχω κανει.

το θεμα ειναι να δουμε ποσοι και ποιοι μπορουν να ρθουν, και βλεπουμε τη λειτουργικότητα του "κονβόι" μετα

αντωνης
otinanai
Senior Boarder
graphgraph

Απ: ποδηλατο-εκδρομή στην Ιθάκη 1 Χρόνος, 7 Μήνες πριν Κarma: 4
Geia kai pali!

Άρη σε βρίσκω αρνητικό! Στη συνέλευση είπαμε περί εκδρομών σε νησιά και καταλήξαμε στην Ιθάκη ξέροντας ότι έχει βουνά καιείπαμε να οργωνωθούμε μέσω forum. Άνέλαβα να βρω κάποια στοιχεία αλλα θα το ψάξουμε και τωρα κοιτάμε να δούμε πως και που θα παμε. Απλά έβαλα κάποια στοιχεία για αρχή όπως ακτοπλοικα, παραλίες για camping και τα υπόλοιπα θα τα βρούμε και θα τα οργανώσουμε. Η πρώτη αναφορά που έκανα ήταν μόνο η αρχή για να οργανωθούμε! δεν ανακοίνωσα καμμια ήδη οργανωμένη εκδρομή.

όποιος ξέρει για Ιθάκη ας μας πει και μας!
maria
Expert Boarder
graphgraph
maria

Απ: ποδηλατο-εκδρομή στην Ιθάκη 1 Χρόνος, 7 Μήνες πριν Κarma: 0
παιδια η διαδρομη απο τον πισαετο ειναι ενας δρομος πλατους οσο ειναι ο καταπελτης του πλοιου και ειναι απο την αρχη αποτομη ανηφορα αφου ανεβαινεις το βουνο.Γενικα οι δρομοι του νησιου δεν ειναι και το καλυτερο και θελει πολυ προσοχη!
sector
Fresh Boarder
graphgraph

Απ: ποδηλατο-εκδρομή στην Ιθάκη 1 Χρόνος, 7 Μήνες πριν Κarma: 4
Αν βγούμε στο λιμάνι Βαθυ και κινηθούμε προς Φιλιατρό ή Σαρακινό είναι καλό ο δρόμος; Αν πάμε στο λιμάνι του Πισαετού στην επιστροφή θα έχουμε κατηφόρα σωστα;;; Καμμία άλλη συμβουλή/πληροφορία;;;

-------------------------------------------------
παιδια ο Δημήτρης (sector)προτείνει και αυτό:
Κεφαλονια με το πλοιο κατεβαινετε Σαμη και απο κει περιπου σε 1χλμ ο Καραβομυλος που εχει και καμπινγκ. camping karavomilos beach.
maria
Expert Boarder
graphgraph
Τελευταία διόρθωση: 30/06/2010 10:55 από LGM.
maria

Απ: ποδηλατο-εκδρομή στην Ιθάκη 1 Χρόνος, 7 Μήνες πριν Κarma: 0
και για Σαρακινο και για Φιλιατρο ο δρομος ειναι πολυ στενος και εχει ανεβασμα σε βουνο και κατεβασμα απο την αλλη μερια γιατι το Βαθυ ειναι μεσα σε βουνα.
sector
Fresh Boarder
graphgraph

Απ: ποδηλατο-εκδρομή στην Ιθάκη 1 Χρόνος, 7 Μήνες πριν Κarma: 15
σαμι εχω παει και εχω μεινει στον καραβομυλο.

ειναι ψιλο χαλια....

αλλα μπορουμε να παμε σε καποιον κολπισκο απο Σάμη μέχρι Αγ. ευφημια ,που απο οτι θυμαμαι ηταν πολυ ωραια. Η υψομετρικη διαβαθμιση και ειναι απο 15μετρα μεχρι 25μετρα, που δηλωνει σχετικα μικρη κλιση απο οτι υπολογιζω και μου φαινεται βατή διαδρομή.

αλλα θα πρεπει να μεινουμε εκει και δεν εχουμε πουθενα αλλου να παμε γιατι δεν υπαρχει τπτ εκει κοντα.
--------
Αντιθετως, με την Ιθακη παμε σε 3 παραλιες και βλεπουμε και το Βαθύ. η διαδρομή ειναι πιο δ΄ύσκολη αλλα από ότι βλέπω απο βαθυ - πισσαετο ειναι:

0.75 χλμ ανηφορα (απο τα 9μ στα 45μ)
      1.9 χλμ ανηφορα (απο τα 14μετρα στα 133μετρα)
        1.7 χλμ κατηφορα (απο 133μετρα - επιπεδο θαλασσας)

αυτα απο οτι υπολογιζω ειναι τα πιο hardcore της διαδρομης Βαθυ-πισαετος, όσον αφορά την στενότητα του δρόμου, έχω να πω ότι πολύ πιθανόν ο δρόμοσ αυτόσ να έχει κίνηση μόνο από τα αυτοκίνητα που αδειάζει-γεμίζει το καράβι.

Αν πάμε πρωί εκέι , δεν νομίζω να συναντήσουμε κίνηση αυτοκινήτων , στα τελευταια 3.4χλμ που διασχίζουμε το βουνο, εκτοσ ίσως από τπτ αγροτικά ή τπτ τουρίστες που διαλέξουν να πανε για μπανιο από ολες τισ παραλιές τον Πισαετό, καθώς εκει δεν υπαρχει ΤΙΠΟΤΑ .

Επισημαινω παλι πως οτι γραφω ειναι απο το google earth και καποιος πιο εμπειρος θα ηθελα να πει την αποψή του
        otinanai
        Senior Boarder
        graphgraph

Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 123456
        Συντονιστές: admin, LGM, aris_berd, kermit, aramil