Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Επιτρέπονται τα ποδήλατα στον πεζόδρομο;
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1234
ΘΕΜΑ: Επιτρέπονται τα ποδήλατα στον πεζόδρομο;
Επιτρέπονται τα ποδήλατα στον πεζόδρομο; 7 Μήνες, 2 Εβδομάδες πριν Κarma: 0
Επειδή εμείς κάνουμε έρευνα (sic) οριστική ΕΠΙΣΗΜΗ απάντηση για το εάν επιτρέπονται οι αλήτες με τα ποδήλατα στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου

this-is-patra.blogspot.com/2011/10/blog-post.html

bonus, ποιές ώρες επιτρέπεται η φορτοεκφόρτωση στον πεζόδρομο
baobab
Senior Boarder
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Επιτρέπονται τα ποδήλατα στον πεζόδρομο; 7 Μήνες, 2 Εβδομάδες πριν Κarma: 15
Ωραίοοοοοοοοοοοοοοος!

Υ.Γ.: Σου έχουν κανει ποτέ παρατήρηση; Γιατί εμένα μέχρι στιγμής δεν μου έχουν κάνει.
Εάν τρέχετε και σας κάνουν παντως, εγώ είμαι μαζί τους. Ο πεζόδρομος δεν είναι αυτοκινητόδρομος, πρέπει να πηγαίνουμε σιγά!
pandoheas
Διαχειριστής
graph
Φύλο: Άρρεν Τοποθεσία: Εξωτική Πάτρα
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΑ ΜΠΟΦΟΡΙΑ KAI ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΖΩΗΣ!!!

Απ: Επιτρέπονται τα ποδήλατα στον πεζόδρομο; 7 Μήνες, 2 Εβδομάδες πριν Κarma: 1
ούτε εμένα έχει τύχει να μου κάνουν παρατήρηση !
δεν τρέχω βέβαια ! Το κακό είναι ότι διακρίνεις μια απάθεια στα βλέμματα των πεζών και μια αδιαφορία αλλά whatevah !
Ozidiak
Junior Boarder
graphgraph

Απ: Επιτρέπονται τα ποδήλατα στον πεζόδρομο; 7 Μήνες, 2 Εβδομάδες πριν Κarma: 18
Πολύ καλή η πληροφορία, όλοι το είχαμε απορία νομίζω εάν τελικά επιτρέπονται τα ποδήλατα. Προσωπικά εννοείται ότι θα χρησιμοποιούσα τον πεζόδρομο με το ποδήλατο όπως και να είχε (αφού δεν υπάρχουν ποδηλατοδρόμοι και η κίνηση ανάμεσα στα αυτοκίνητα δεν σου επιτρέπει να απολαύσεις την διαδρομή, και να υπήρχαν ποδηλατοδρόμοι όμως πάλι θα ήταν ωραία μια βόλτα με ποδήλατο από τον πεζόδρομο) αλλά με την ανάλογη προσοχή και σεβασμό στους πεζούς. Είναι σημαντικό όμως να έχεις επιχειρήματα για ανθρώπους που το μόνο που καταλαβαίνουν είναι αυτό που επιτρέπεται και απαγορεύεται ανεξαρτήτως λογικής.
Vincent
Fresh Boarder
graphgraph

Απ: Επιτρέπονται τα ποδήλατα στον πεζόδρομο; 7 Μήνες, 2 Εβδομάδες πριν Κarma: 18
Μήπως ξέρει κανείς κάτι ανάλογο για το παλιό λιμάνι?
Vincent
Fresh Boarder
graphgraph

Απ: Επιτρέπονται τα ποδήλατα στον πεζόδρομο; 7 Μήνες, 2 Εβδομάδες πριν Κarma: 0
Η απόφαση μιλάει για το τμήμα μετά τη Γούναρη και ως την Κοραή. Θα πρέπει να ψάξουμε τι λέει η απόφαση για πεζοδρόμηση του τμήματος πριν τη Γούναρη. Το λέω γιατί έχω την εντύπωση ότι είχα βρει τον κανονισμό και έλεγε ότι δεν επιτρέπονται ποδήλατα, αλλά δε θυμάμαι και σίγουρα.

Επίσης, ακόμα μια απορία που μου έχει δημιουργηθεί είναι τι γίνεται που αυτή η απόφαση έρχεται σε αντίθεση με τον ΚΟΚ που αναφέρει ρητά απ' ότι θυμάμαι ότι δεν επιτρέπονται ποδήλατα στον πεζόδρομο;

Τέσπα νομίζω αν πηγαίνουμε σιγά και προσεχτικά δεν θα μας πει κανένας τίποτα, μιας και οι εναλλακτικές δεν είναι και οι καλύτερες.
maccabi990
Junior Boarder
graphgraph

Στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αναγράφεται:

"Η κυκλοφορία των ποδηλάτων επιτρέπεται στην πεζοδρομημένη περιοχή, όπως άλλωστε ισχύει και για το τμήμα του πεζόδρομου της Ρήγα Φεραίου, από Κολοκοτρώνη εώς Γούναρη."

Επομένως ισχύει για όλο το μήκος του πεζόδρομου όπως το καταλαβαίνω εγώ.
Vincent
Fresh Boarder
graphgraph

Απ: Επιτρέπονται τα ποδήλατα στον πεζόδρομο; 7 Μήνες, 2 Εβδομάδες πριν Κarma: 1
περνάω μέσα από το παλιό λιμάνι κάθε μέρα ! Δεν μου έχει γίνει παρατήρηση και έχω δει και αρκετούς ποδηλάτες να κυκλοφορούν εκεί. Οπότε προφανώς φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα !
Φήμες λένε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και στο καινούργιο λιμάνι !
Ozidiak
Junior Boarder
graphgraph

Απ: Επιτρέπονται τα ποδήλατα στον πεζόδρομο; 7 Μήνες, 2 Εβδομάδες πριν Κarma: 16
Όντως επιτρέπει ο δήμος την κυκλοφορία ποδηλάτων στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, αλλά όπως καταλαβαίνω, επιτρέπει και στους υπόλοιπους πεζόδρομους, δεν κάνει διακρίσεις.

Αυτό μάλλον το κάνει για να απαλλαγεί από την "πολιτισμική υποχρέωση" να κατασκευάσει ποδηλατόδρομους, οπότε με μία κατασκευή και μία απόφαση κατάφερε το 2 σε 1.

Βέβαια για μια ακόμα φορά, ο δήμος είναι το τοπικό κράτος, που φτιάχνει τους δικούς του νόμους, οι οποίοι συχνά δεν συμφωνούν με του κράτους.
Πράγματι, ο ΚΟΚ απαγορεύει τα ποδήλατα στους πεζόδρομους. Σε περίπτωση ατυχήματος ή γενικότερα υπάρξει πρόβλημα και προχωρίσει το θέμα σε δικαστήρια, δεν είμαστε καλυμμένοι με την απόφαση του δήμου. Εμείς θα τρέχουμε μετά, οπότε, προσοχή στους κοντούς !!! πατίστε τους κάτω να κλείσει καμία λακούβα!
philippos_tio
Gold Boarder
graphgraph
Φύλο: Άρρεν philippos_tio philippos_tio Τοποθεσία: Πάτρα-Γηροκομειό Birthday: 09/13
Υψόμετρο: min: -20m, max: 1520m
νομοί (13/52): Αχαϊας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Φωκίδας, Κορινθίας, Κεφαλληνίας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας. Επόμενοι: Βοιωτίας, ???
Σύνολο: 47000Km (1.175 κύκλοι γης)

Απ: Επιτρέπονται τα ποδήλατα στον πεζόδρομο; 7 Μήνες, 2 Εβδομάδες πριν Κarma: 15
philippos_tio έγραψε:
προσοχή στους κοντούς !!! πατίστε τους κάτω να κλείσει καμία λακούβα!

χαχαχαχαχαχα, έριξα πολύ γέλιο!
pandoheas
Διαχειριστής
graph
Φύλο: Άρρεν Τοποθεσία: Εξωτική Πάτρα
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΑ ΜΠΟΦΟΡΙΑ KAI ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΖΩΗΣ!!!

Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1234
Συντονιστές: admin, LGM, aris_berd, kermit, aramil