|
Απ: Επιτρέπονται τα ποδήλατα στον πεζόδρομο; 7 Μήνες, 2 Εβδομάδες πριν
|
Κarma: 0
|
|
Προς Ozidiak,
<<περνάω μέσα από το παλιό λιμάνι κάθε μέρα ! Δεν μου έχει γίνει παρατήρηση και έχω δει και αρκετούς ποδηλάτες να κυκλοφορούν εκεί. Οπότε προφανώς φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα !
Φήμες λένε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και στο καινούργιο λιμάνι !>>
Εννοείς ότι επιτρέπεται και στο τμήμα του λιμανιού από το 'Θεατράκι' έως την Αγίου Νικολάου ;
|
|
Walter
Fresh Boarder
|
|
Τελευταία διόρθωση: 06/10/2011 14:03 από Walter.
|
|
|
|
Κarma: 1
|
Walter έγραψε:
Προς Ozidiak,
<<περνάω μέσα από το παλιό λιμάνι κάθε μέρα ! Δεν μου έχει γίνει παρατήρηση και έχω δει και αρκετούς ποδηλάτες να κυκλοφορούν εκεί. Οπότε προφανώς φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα !
Φήμες λένε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και στο καινούργιο λιμάνι !>>
Εννοείς ότι επιτρέπεται και στο τμήμα του λιμανιού από το 'Θεατράκι' έως την Αγίου Νικολάου ;
σχεδόν καθημερινά (απογευματινές με βραδυνές ώρες) διασχίζω το λιμάνι από τον Φάρο μέχρι την έξοδο του λιμανιού πριν το θεατράκι. Κοινώς από την αρχή μέχρι το τέλος
Δεν μου έχει γίνει παρατήρηση ποτέ όπως είπα μέχρι στιγμής ! Και δεν είμαι ο μόνος που χρησιμοποιεί αυτόν τον δρόμο
|
|
Ozidiak
Junior Boarder
|
|
|
|
|
|
|
|
Καλό νέο τότε, διασχίζω καθημερινά το τμήμα αυτό αλλά από τον παραλιακό δρόμο! Θα το δοκιμάσω, thanks για την πληροφορία!
|
|
Walter
Fresh Boarder
|
|
|
|
|
|
|
παρακαλώ ! το μόνο πρόβλημα που θα βρεις είναι ο αεράς ! μερικές φορές είναι αρκετά δυνατός ! 
|
|
Ozidiak
Junior Boarder
|
|
|
|
|
Ποδηλατούμε στους πεζόδρομους.- 7 Μήνες, 2 Εβδομάδες πριν
|
Κarma: -42
|
Παιδιά, το παλιό λιμάνι δεν ξέρω κατά πόσο είναι ανοιχτό-ελεύθερο …το λέω γιατί την έχω πατήσει, έχω μπει από την Αγίου Νικολάου νύχτα ( λίγο μετά τις 12:00 πρέπει να ήταν) και έχω βρει κλειστή την πύλη 7, εκεί προς θεατράκι… και η φάση είναι πως έβλεπα όπως πήγαινα ποδήλατα να γυρίζουν και δεν έδωσα σημασία. Κάποιος μου έλεγε πως μπορεί να έχει και κάποια άλλη πόρτα που βγαίνει εκεί στο παρκινγκ στο θεατράκι, αλλά δεν το γνωρίζω; Ίσως!  Πάντως, φιλοξενεί ακόμα πλοία που πάνε προς Ιταλία, γιατί όταν έχει διανυκτέρευση δένουν εκεί. Κάτι είχα ακούσει σε αυτό το θέμα, ότι γίνεται επειδή το καράβι πληρώνει λιγότερους φόρους και τους συμφέρει να αμολάνε άγκυρα εκεί!  Και γι’ αυτό ίσως μερικές φορές να είναι επιφυλακτικοί οι φύλακες με οποιονδήποτε… άσχετα αν μέσα στα χτίρια του παλιού λιμανιού έχουν βρει καταφύγιο μετανάστες …ιδικά σε αυτό που είναι φάτσα στην Αγίου Διονυσίου.
Υ.Γ. Όσο για τους πεζόδρομους, ο Johnny Legend το έχει πει στις 10 εντολές του… ας τις τηρήσουμε
|
|
|
|
…μένει μόνο να περάσουμε αυτά τα σύνορα
με οποιονδήποτε τρόπο
και θα αγαπήσεις μαζί μου τον ανοιχτό ουρανό
γιατί η γη είναι πιο όμορφη από μας…
|
|
|
Απ: Ποδηλατούμε στους πεζόδρομους.- 7 Μήνες, 2 Εβδομάδες πριν
|
|
Στην περίπτωση που επιτρέπεται η κίνηση και ποδηλάτων στον πεζόδρομο, τότε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας (μόνο πεζοί), αλλά υπάρχουν και τα ποδήλατα (Σχ.17). Γι αυτό και θα πρέπει να κινούμαστε προσεκτικά, ώστε να μην εμποδίζουμε τους ποδηλάτες ή να δυσκολεύουμε την κίνησή τους, για να είμαστε ασφαλείς και εμείς και οι ποδηλάτες. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ποδηλάτες είναι πολύ εύκολο να χάσουν την ισορροπία τους και να πέσουν από το ποδήλατο, οπότε εμποδίζοντας ή δυσκολεύοντας την κίνησή τους, μπορεί να προκαλέσουμε τον τραυματισμό τους.
Στους πεζόδρομους που επιτρέπεται η κίνηση και πεζών και ποδηλάτων, τοποθετείται ειδική πινακίδα σήμανσης, που διαφέρει από εκείνη του απλού πεζόδρομου, όπου δεν επιτρέπεται η είσοδος σε ποδήλατα (κωδικός Ρ-66).
αυτα βρηκα απο λινκ σχολης οδηγων και απο τον ΚΟΚ οοπιος θελει ολοκλρηο το αρθρο η οτιδηποτε εχω βρει σχετικο με το θεμα που συζητατε να του το στειλω να ενημρωθειτε να ξερουμε τι μας γινετε γιατι πολλοι λενε το μακρυ τους και το κοντο τους αλα η αληθεια ειναι μια.......... θα πρεπε ο Δημος να δημιουργησει ειδικη λωριδα για αμς ξεχωριστη αλλα εφοσον δεν το εκανε δεν επιτρεπετε να κανουμε ποδηλατο στον πεζοδρομο η αν επιμενετε να κανετε η να κανουμε ας το κανουμε (αν και λαθος) με πολυ σιγανη ταχυτητα η σερνοτας το ποδηλατο στα χερια ολα τα αλλα που εχω δει ακουσει διαβασει ακομα κι απο σοβαρους και γνωστους ανρθωπους της πολης ειναι αλλα λογια να αγαπιομαστε 
|
|
|
|
|
|
|
Απ: Ποδηλατούμε στους πεζόδρομους.- 7 Μήνες, 2 Εβδομάδες πριν
|
|
και η ειδικη σημανση που αναφερετε ειναι αυτη... 
|
|
|
|
|
|
|
ποδηλατόδρομος-πεζόδρομος 5 Μήνες, 1 Εβδομάδα πριν
|
Κarma: 16
|
Σε αντίθεση με το κομμάτι του πεζόδρομου της Ρήγα Φεραίου Γούναρη-Κολοκοτρώνη, που νε μεν επιτρέπονται τα ποδήλατα, αλλά λίγο ανεπίσημα, στο κομμάτι Γούναρη-Άγ.Ανδρέας υπάρχουν ήδη ταμπέλες που δείχνουν ότι είναι πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος, αλλά χωρίς κάποιο διαχωρισμό, μέχρι τώρα.
Ζήτησε ο δήμος στένσιλ για ποδηλατόδρομο, λίγο μεγαλύτερα από τα δικά μας, για το συγκεκριμένο κομμάτι του πεζόδρομου, αλλά και για άλλους!
θα συνεννοηθώ για το μέγεθος και ότι άλλη προδιαγραφή θέλουν, και ελπίζω να τα δω σύντομα πασαλειμμένα με χρώμα οδοποιίας...
Νομίζω ότι κάτι καλό ξεκινάει !!!

|
|
|
|
Υψόμετρο: min: -20m, max: 1520m
νομοί (13/52): Αχαϊας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Φωκίδας, Κορινθίας, Κεφαλληνίας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας. Επόμενοι: Βοιωτίας, ???
Σύνολο: 47000Km (1.175 κύκλοι γης)
|
|
|
Απ: ποδηλατόδρομος-πεζόδρομος 5 Μήνες, 1 Εβδομάδα πριν
|
|
|
έπρεπε να διαλυθεί η χώρα, να χρεοκωπήσουμε, να γίνει ένα πυρηνικό ατύχημα, πόσες πλυμμήρες και πόσες κατασρτροφές για αν δούμε στην Πάτρα κάτι σωστό και προσεγμένο σε σχέση με το ποδήλατο..........................χαχα. ναί φίλιππε νομίζω ότι ίσως κάτι καλό πάει να γίνει αλλά θα περιμένω λίγο ακ΄΄ομα γιαιτί μην ξενχιόμαστε στην Πάτρα ζούμε..............η ειδκή σήαμνση πάτωνς πρέπει να συνοδελευται κι απο ειδιή λωρίδα ξεχωριστή αλλιώς δεν έχει νόημα και φυσικά από σωστά όρια ταχύτητας δικά μας
|
|
|
|
|
|
|
Απ: ποδηλατόδρομος-πεζόδρομος 5 Μήνες, 1 Εβδομάδα πριν
|
|
Ευτυχώς στη συνέχεια της πεζοδρόμησης έχουμε σήμανση για ποδήλατα, δυστυχώς δεν έχουμε μπάρες αποτροπής εισόδου αυτοκινήτων οπότε αρχίσαμε στραβά από τις πρώτες μέρες..
this-is-patra.blogspot.com/2011/12/blog-post_02.html
Όσο ο δήμος δεν βάζει βυθιζόμενες μπάρες μόνο για τις ώρες ανεφοδιασμού θα έχουμε αυτοκίνητα στον πεζόδρομο..
|
|
baobab
Senior Boarder
|
|
|
|
|