Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Επιτρέπονται τα ποδήλατα στον πεζόδρομο;
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1234
ΘΕΜΑ: Επιτρέπονται τα ποδήλατα στον πεζόδρομο;
Απ: ποδηλατόδρομος-πεζόδρομος 5 Μήνες, 1 Εβδομάδα πριν Κarma: 16
o giannis09 έγραψε:

ναί φίλιππε νομίζω ότι ίσως κάτι καλό πάει να γίνει αλλά θα περιμένω λίγο ακ΄΄ομα γιαιτί μην ξενχιόμαστε στην Πάτρα ζούμε..............

Καλά, έχεις μεγάλο δίκιο, αλλά πάντως είμαστε σε καλό δρόμο, ή μάλλον σε καλό ποδηλατόδρομο.
είναι γνωστό ότι η Έλλάδα είναι αρκετά πίσω από πολλές χώρες, και η Πάτρα πίσω από πολλές πόλεις, με άλλα λόγια είμαστε από τους τελευταίους σε αυτά τα θέματα, αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ!
Θα ενημερώσω για τις εξελίξεις.
philippos_tio
Gold Boarder
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Άρρεν philippos_tio philippos_tio Τοποθεσία: Πάτρα-Γηροκομειό Birthday: 09/13
Υψόμετρο: min: -20m, max: 1520m
νομοί (13/52): Αχαϊας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Φωκίδας, Κορινθίας, Κεφαλληνίας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας. Επόμενοι: Βοιωτίας, ???
Σύνολο: 47000Km (1.175 κύκλοι γης)
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: ποδηλατόδρομος-πεζόδρομος 5 Μήνες, 1 Εβδομάδα πριν Κarma: 0
update..
φυσικά και είμαι υπέρ των πεζόδρομων και ποδηλατόδρομων αλλά όταν πέφτει η νύχτα είναι έτσι
this-is-patra.blogspot.com/2011/12/patra...s-decoration-at.html
και δεν φταίει μόνο ο δήμος που δεν βάζει μπάρες φταίνε και όσοι οδηγούν στον πεζόδρομο και όσοι τους ανέχονται..
baobab
Senior Boarder
graphgraph

Απ: ποδηλατόδρομος-πεζόδρομος 5 Μήνες, 1 Εβδομάδα πριν Κarma: 1
συμφωνώ σε αυτό το σκέλος η ανοχή από μάς που τα βλέπουμε κάθε μέρα απλά πιστεύω ότι στην πόλη αυτή εσύ εγώ και όοσι δεν θέλουν να τα ανέχονται αυτά είναι πολύ μικρή μειοψηφεία και η μεγάλη μερίδα είναι "΄ωχ αδερφέ μου τώρα θα κάτσω εγώ να σκάσω"
giannis09
Senior Boarder
graphgraph
Φύλο: Άρρεν Τοποθεσία: Πατρα

Απ: Επιτρέπονται τα ποδήλατα στον πεζόδρομο; 5 Μήνες, 1 Εβδομάδα πριν Κarma: 15
Ποια ανοχή ρε παιδιά; Τι μπορεί να κάνει κάποιος; να κολλήσει γαϊδαράκο; Λες και όποιος παρκάρει δε ξέρει ότι είναι γάϊδαρος; Αν ήταν τόσο εύκολο να αλλάξει μια νοοτροπία τότε θα την είχαμε αλλάξει ήδη!

Αυτές οι απλές και άμεσες αλλαγές είναι όνειρα θερινής νυκτός. Η αλλαγή δυστυχώς δεν επιτυγχάνεται έτσι εύκολα, η ιστορία το έχει αποδείξει περίτρανα τόσες φορές. Γιατί επιμένουμε στις εύκολες λύσεις;

Δεν έχουν μόνο οι Πατρινοί ή οι Έλληνες το πρόβλημα, το έχουν οι πάντες. Ο άνθρωπος είναι ένα ον με άγρια εγωιστικά ένστικτα (τουλάχιστον τα ζώα το έχουν συνειδητοποιήσει και φυλάγονται - εμείς το παίζουμε ακόμα ανώτερο είδος) που δύσκολα ελέγχονται' έτσι και δεν χαλιναγωγηθούν στα πρώτα παιδικά στάδια, μετά βράστα. Βασικές αρχές Φροΰδικής ψυχολογίας! Οι Έλληνες λόγω ίσως του καιρού γίνανε λίγο πιο κακομαθημένοι. Αν προσεγγίσεις το θέμα με την αθώα λογική ότι θα τον «μαλώσεις» και θα συμμορφωθεί, τότε, αν δεν καταφέρεις το ακριβώς αντίθετο, τουλάχιστον θα πετύχεις μια τρύπα στο νερό. Και αυτό το εγγυώμαι προσωπικά.

Αφού το παίζουμε που το παίζουμε πιο έξυπνοι απο τον μέσο όρο της Πάτρας, γιατί δεν πράττουμε και ανάλογα; Ο νοών νοείτω...
pandoheas
Διαχειριστής
graph
Φύλο: Άρρεν Τοποθεσία: Εξωτική Πάτρα
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΑ ΜΠΟΦΟΡΙΑ KAI ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΖΩΗΣ!!!

Απ: Επιτρέπονται τα ποδήλατα στον πεζόδρομο; 5 Μήνες, 1 Εβδομάδα πριν Κarma: 1
ποιός το παίζιε ενώτερος φίλε; για μένα λές; εγώ προσωπικά δεν εκφράζομαι ου΄τε απο τον μέσο όρο της πάτρας ούτε από όλη την πόλη γιαιτ ναι σου αρέσει δεν σου αρε΄σει συμεπιφέρομαι καλυτερα και αυτό καπώς το έμαθα καποιος μου το εμπεδωσε και δεν το εμπεδωσα ουτε επειιδη καποιος με μαλωσε ουτε επειδη καποιος μου δωσε κληση αλλα απο τις αρχες που πηρα αθελα μου γιαιτ ημουν και μικρος και χαζος χαχα απο το γυρω περιβαλλον μου ολα λοιπον ειναι θεμα κοινωνικοποιησης και μετεπειτα τιμωριας απο οργανα του κρατους και απομπομπη και γοιουχαρισμα απο την τοπικη κοινωνια οχι φιλε μονο οι ελληνες ειναι ετσι κανεις λαθος πηγενε εξω να δεις πως συμπεριφερονται οι ιταλοι οι δανοι οι γαλλοι οι τουρκοι ακομα και οι αλλοι λαοι ...............και θα δςις οτι ειτε εμαθαν αλλιως ειτε φοουνται την κληση ειτε ξερουν οτι ο κοσμος θα τους κοιταει σαν ουφο αν κανουν το μικρο αμελητεο παραρτημα που κανουμε εδω μερικοι.......την λεξη το παιζουμε δεν το καταλαβα.............. δηαλδη δεν φταινε οι αλλοι οι γαιδαροι και ο δημος ηα στυνομια αλαλ εμεις που το παιζουμε ανωτεροι ωραια αντιληψη
giannis09
Senior Boarder
graphgraph

Ανέκδοτο! 5 Μήνες, 1 Εβδομάδα πριν Κarma: -42
Διαχωριστικό, κολονάκια… ξέρω και ένα άλλο με τον Τοτό, να σας το πω; Είμαι μηδενιστής σε κάτι τέτοια, αλλά δεν βρίσκω αντίθετα παραδείγματα για να μην είμαι! Το ότι τους ανεχόμαστε, έχετε ένα δίκαιο, αλλά δεν ξέρεις πως θα αντιδράσει ο άλλος έστω και αν του πεις το σωστό… και γιατί να πλακωθώ με κάποιον ο οποίος είναι γάιδαρος; Σε αυτό τον τόπο δεν δουλεύει ο έλεγχος σε οποιοδήποτε επίπεδο …και σε αυτό θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω μαζί σου gianni09… και έρχεται ο όποιος να ‘ναι από όλοι την Ευρώπη και κάνει τα ίδια, ότι κάνουμε κι εμείς δηλαδή! Μήπως δεν ξέρεις τι κάνουν οι μεθυσμένοι τουρίστες από Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία… εδώ δίπλα μας στο Ιόνιο κάθε καλοκαίρι; Τα βλέπαμε και στις ποδηλατοεκδρομές μας στην Ιθάκη, στους Παξούς που αμολάγανε όπου θέλανε τα σκατά τους.
66.Χρήστος
Gold Boarder
graphgraph
Φύλο: Άρρεν Τοποθεσία: ΠΑΤΡΑ - Καρδίτσα Birthday: 01/01
…μένει μόνο να περάσουμε αυτά τα σύνορα
με οποιονδήποτε τρόπο
και θα αγαπήσεις μαζί μου τον ανοιχτό ουρανό
γιατί η γη είναι πιο όμορφη από μας…

Απ: Επιτρέπονται τα ποδήλατα στον πεζόδρομο; 5 Μήνες, 1 Εβδομάδα πριν Κarma: 15
Βρε Γιάννη, γιατί τα κείμενά σου μου δημιουργούν πονοκέφαλο; Γιατί δεν γράφεις πιο καθαρά να καταλάβουμε και μεις τι θες να πεις; Φαντάζομαι στο χαρτί πως θα γράφεις

Επίσης δεν έπιασες τι ήθελα να πω. Δεν είπα ότι το παίζουμε ανώτεροι αλλά πιο έξυπνοι. Και ισχύει, απο την στιγμή που ορίζουμε εμείς ποιος είναι γάϊδαρος και καλός πολίτης και ποιος όχι. Το πιστεύεις ή όχι, απο την στιγμή που αναγκάζεσαι να μπεις στη θέση του παρατηρητή για να κρίνεις και να βελτιώσεις την πόλη σου το παίζεις ή είσαι πιο έξυπνος απο τους υπόλοιπους. Δεν είναι κακό ούτε καλό, είναι απλά η πραγματικότητα. Και δεν θα το αναλύσω, νομίζω πώς αν σκεφτεί κανείς λογικά θα καταλάβει τι λέω.

Τώρα για Ιταλίες, Δανίες κλπ το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ. Το πώς και το πού παρκάρεις το αυτοκίνητό σου δε σε ορίζει ως άτομο αλλά και ούτε ως πολίτη. Είναι απλά μια κακή νοοτροπία. Επίσης κακή νοοτροπία στην Ελλάδα είναι να υποβιβάζουμε και να γκρινιάζουμε για τα πάντα χωρίς εμείς να έχουμε την παραμικρή διάθεση να πορευτούμε αυτόνομα για να δώσουμε ένα καλό στίγμα στο υπόλοιπο χάος της αρνητικότητας.
pandoheas
Διαχειριστής
graph
Φύλο: Άρρεν Τοποθεσία: Εξωτική Πάτρα
Τελευταία διόρθωση: 12/12/2011 15:10 από pandoheas.
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΑ ΜΠΟΦΟΡΙΑ KAI ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΖΩΗΣ!!!

Απ: Επιτρέπονται τα ποδήλατα στον πεζόδρομο; 5 Μήνες, 1 Εβδομάδα πριν Κarma: 1
κάνεις λάθος σε ορίζει ως άτομο η καθημερινή σου συμπεριφορά στην πόλη που ζείς και σε σχέση με τους άλλους συνάνθρώπους σου κατά πόσο τους σέβεσαι η όχι...............προσωπικα έναν που δεν συμπεριφέρεται σωστά δεν θα τον έκανα και πολύ παρέα ή αν τον έκανα θα φρόντισαν ήρεμα να του επισήμανα το σωστό ..................τώρα το άν είσαι εσύ η εγώ σωστόςκαι ανώτερος που δεν παρκάρω με το αμάξι στον πεζόδρομο ( πεζό.........δρόμο) και όχι αυτοκινητόδρομο και είναι σωστός και ανώτερος αυτός που κάνει το αντίθετο κρίνε το εσύ ελπίζω να είσια έξυπνος αρκετά............κάποιος που δνε είναιμπορεί να πείο το δέυτερο...... όσον αφορά την άποψη σας περί ιταλών δανών κ.λ.π και ότ εδώ κάνουν τα ίδια διαφωνώ ναι κάνουν και ΚΑΛΑ τα κάνουν αφού τους ΕΜΠΝΕΕΙ το περιβαλλον και οι άνθρωποι γυρω τους πιστεύω στον παράγοντα περιβάλλον και τι θέλω να πώ με αυτό...........: βάλε τα ίδια άτομα σε ένα βρώμικο δωμάτιο γεμάτο γράφιτι( όχι οτι έχω κατι εναντίον ίσα ίσα είναι και ωραιο) και μουζτζούρες και βρωμιές και τέτοια και βάλε τα ίδια άτομα μετά σε ένα καινούργιο καθαρό δωμάτιο και θα δείς πως θα συμπεριφερθούν τα περισσότερα................. και τέλος δεν είμαι απο αυτούς που φωνάζουν και γκρινιάζουν χωρίς να παλέυουν έχω προσωπικά μπλογκ που γράφω ότι με ενοχλεί με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση και όχι την τιμωρία και την αλλαγή νοοτροπίας της κοινωνιας τι άλλο να κανουμε δηλάδη σεμινάρια στο δρόμο; αυτό είναι δουλειά της πολιτείας άν ακόμα υπάρχει αλλα κι αυτό ακόμα θα το έκανα αν ητνα αν ζήσουν οι νεες γενιές σε καλύτερη ελλάδα και σε καλύτερη Πάτρα

τα βγάζεις τώρα όσα είπα; η πάλι έχετε πρόβλημα;
giannis09
Senior Boarder
graphgraph

Εκεί που πας για μαλλί θα βγεις και κουρεμένος! 5 Μήνες, 1 Εβδομάδα πριν Κarma: -42
Σε έναν «μαύρο» χώρο (βρώμικο χώρο με graffiti, μουτζούρες όπως είπες), το σωστό που έχεις να κάνεις είναι να δεις αν μπορείς και πως μπορείς να κάνεις αυτό τον χώρο καλύτερο …το καλύτερο ο καθένας το εκφράζει και διαφορετικά, αλλά μέσα από το σύνολο μπορείς να βρεις κάτι… και όχι να μην αντιδράσεις. Θα μου επιτρέψεις να συνεχίσω να διαφωνώ μαζί σου για τους τουρίστες, γιατί εκεί που μένουν αν δεν υπήρχε έλεγχος, τότε θα ήταν τα ίδια και χειρότερα! Τι εμπνέει δηλαδή τον Γάλλο που έρχεται με την σκαφάρα του και μπαίνει μέσα σε έναν πεντακάθαρο κόλπο (χωρίς ντόπιους που να τον επηρεάζουν) και αμολάει τα κουράδια του; Η φύση… γύρισε στην φύση;!!! (εκτός και αν εμπνέονται από τα ψαράκια και λένε να τα ταΐσουμε και κανένα σκατο) Το ίδιο θέλει να κάνει και στην Γαλλία για να μην πληρώσει, αλλά εκεί βλέπεις θα τον πιάσει το λιμεναρχείο! Όσο για τα blog και αυτά, το θεωρώ λίγο λάθος… εντάξει να κάνουμε μια κουβεντούλα, αλλά όσο υπάρχει ανάμεσα μας οι υπολογιστές δεν ξέρω εσύ πως το παίρνεις όλο αυτό, αν με κοροϊδεύεις, αν πραγματικά σε ενδιαφέρει ή απλά θέλεις να με ξεφορτωθείς …θα μου πεις αν δεν τα θέλουν όλα αυτά, σιγά μην μπούνε και στο blog σου;! Ο αδιαμεσολάβητος τρόπος είναι η λύση, βλέπεις ο άλλος αν έχει διάθεση να ασχοληθεί με κάποιο θέμα, να βοηθήσει ή στην τελική να σου πει «ρε μεγάλε, μην μας ζαλίζεις τώρα» και το ίδιο ισχύει και για εδώ, για το forum. Η διαφορά μας βέβαια με αλλού είναι, πως εκεί είναι περισσότεροι αυτοί που δεν παρανομούν και αν τύχει να την πεις σε κάποιον που είναι λάθος, θα πεταχτούνε από πίσω σου πολλοί που θα σε υποστηρίξουν, ενώ εδώ δεν λέω το αντίθετο, αλλά πως θα αδιαφορήσουν μιας και όλοι τους θα έχουν κάνει κάτι ανάλογο …μπορεί όμως να γίνει και το αντίθετο και εκεί που θα πας για μαλλί, θα βγεις και κουρεμένος!
66.Χρήστος
Gold Boarder
graphgraph
Φύλο: Άρρεν Τοποθεσία: ΠΑΤΡΑ - Καρδίτσα Birthday: 01/01
…μένει μόνο να περάσουμε αυτά τα σύνορα
με οποιονδήποτε τρόπο
και θα αγαπήσεις μαζί μου τον ανοιχτό ουρανό
γιατί η γη είναι πιο όμορφη από μας…

Απ: Εκεί που πας για μαλλί θα βγεις και κουρεμένος! 5 Μήνες, 1 Εβδομάδα πριν Κarma: 1
ο τουρίστας που έρχετε εδώ και μεθάει στο δρόμο πολύ απλά αυτό κάνει και στην Αγγλία και σίγουρα δεν το κάνουν όλοι οι τουρίστες αυτό..........κι α΄ν δεν το κάνει εκεί είαι ακριβώς επειδή εκεί θα τον συλάβουν αμέσως και θα τον κοιτάνε κάπως όλοι...........ςεδώ καμία αστυνομία δεν θα φανεί η θα αργήσει............κι ο κόσμος πολύ πιθανόν να γελάει και αν χειροκροτάει. α΄ν και πιάσμαε ακραίο παράδειγμα φίλε. Είμαι μπροστά σε περιστατικό παρκαρίσματος με αλάρμ σε είσοδο άδειου πρόσεξε πάρκινγ από Ιταλό με τον Βαν του βράδυ χωρίς να έχει κίνηση και χωρίς αστυνομία για να πάει να πάρει πίτσα απέναντι κλασική ελληνικη νοοτροπία που δεν σχολιάζεται και δεν τιμωρείτε.........και οι άλλοι ιταλοί του καταστήματος τον κοιτούσαν σαν ούφο και γυρίζω και λέω τι κοι΄τανε ρε παιδιά και όταν μου εξηγήσαν έβαλα τα γέλια γιατί αυτός στηξν ελλάδα θα ήταν πρώτον ο καόνας και όχι η εξάιρεση και οτο δεδομένο η φυσιολογικό λόγω της μή κίνησης (δεν εμπόδιζε θέλω να πώ) αυτή είναι η διαφορά μας. όλα είναι θέμα κοινωνικοποιήσης, παιδεάις, κράτους, και νοοτροπίας. Και δεν θα κάτσω τώρα να σας αναλύσω το θέμα άτομο - κοινωνία........πολύ απά δεν υπάρχει άτομο χωρίς τους γύρω τους συνανθρώπους χωρίς την κοινωνία και ότιδήποτε άνουμε το πώς ζούμε πως σκεφτόμαστε πως δρουμε και πως αντιδρουμε μας χαρακτηρίζει σαν άτομα και όχι μόνο σαν πολίτες...........δεν υπάρχει άτομο ξέχωρα από τα άλλα άτομα άτομο ίσον κοινωνκό όν...........και άλλα τέτοια πολλά μπορώ να πώ. ΄όσον αφορά το μπλόγκ μπορεί αν χεις δίκιο αλλά τι να κάνω εγώ προσωπικά έχω τσακωθεί άν θες το πιστέυεις δημόσια με ιδιοκτήτη γωνστής καφετέριας που προάγει δήθεν πολιτισμό και κουλτούρα στην πολη που ζεί απο την πεζόδρομο επειδή του δωσε περισσότερο κόσμο και πελατεία και ήθελα να περάσει στο πεζόδρομο με το αμάξι του προκλητικα και δεν έκανα ακρη και το αποτελεέσμα ήταν ενω τους μιλησα πολυ ευγενικα και πολιτισμενα και ειχα δικιο προφανως να μου πει αντε γαμησου.........και τον έφτυσα δημοσια και του τα ψαλα αν θες απο κοντα λεω λεππτομερειςς πολύ απλά δεν θα συνεβαινε πουθενα αλλου μονο εδω. Εχεις δικιο για καποιες συμπεριφρες ξενων εδω αλλα σου ειπε γιαιτ γινονται αλλα κατα γενικη ομολογια παιδια πρέπει να καταλαάβετε οτι στο εξωτερικό είναι μας αρέσει δεν μας αρέσει πολιτισμένοι και έχουν γίνει πιο άνθρωποι ενταγμένοι μέσα στο πλαίσιο που λέγεται κοινωνία. Οι κανόνες δεν είναι πάντα καλοί και δεν είμαι υπέρ τους αλλα σε μερικά πράγματα όπως σεβασμός σε πεζούς, προσετικήοδήγηση και σεβασμός σε κάποια σημεια της πολης για την ομαλή λειτουργία της ζωής είναι απαραίτητα αλλιώς θα βλέπαμε δεξιά αριστερά χτυπημένους ανθρώπους........................
giannis09
Senior Boarder
graphgraph

Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1234
Συντονιστές: admin, LGM, aris_berd, kermit, aramil