Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Δημιουργία Αυτοοργανωμένου Συνεργείου
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 123
ΘΕΜΑ: Δημιουργία Αυτοοργανωμένου Συνεργείου
Δημιουργία Αυτοοργανωμένου Συνεργείου 7 Μήνες πριν Κarma: 0
Είδα που δεν το έβαλε κανείς και είπα να το αναρτήσω εγώ..
Στην τελευταία συνέλευση στις 18/10 στο Παράρτημα, συζητήθηκε το θέμα να δημιουργήσουμε ένα αυτοοργανωμένο συνεργείο στην Πάτρα μετά από πρόταση του Gerry και με πρότυπο το Bike Kitchen της Βιέννης.
Δείτε το αντίστοιχο θέμα στα Περι Ποδηλάτου περισσότερα.. Συνοπτικά, πρόκειται για ένα ποδηλατικό στέκι όπου θα φιλοξενούνται ποδήλατα, ανταλλακτικά και εργαλεία, θα γίνονται σεμινάρια επισκευής ποδηλάτων, μικρές και μεγάλες επισκευές και φυσικά άλλες δράσεις (προβολές, ρεφενέδες, καφενεία) ώστε να προωθήσουμε την αυτοοργάνωση σε αυτόν τον τομέα και να προβάλλουμε τη χρήση του ποδηλάτου από όλους, ανεξατήτως οικονομικής κατάστασης, αφού η λειτουργία του συνεργίου θα βασίζεται στην ελεύθερη συνεισφορά.
Είδαμε ότι πολλοί ψήνονται να βοηθήσουν στο εγχείρημα και έτσι συζητήσαμε το θέμα του χώρου και αποφασίστηκε (προσωρινά τουλάχιστον) να στεγάστούμε στο Παράρτημα, στον μακρόστενο χώρο δίπλα στη σκηνή. Ο χώρος αυτός έχει πολλή σαβούρα και άσχετα πράγματα μέσα και θέλει καθάρισμα. Κανονίσαμε λοιπόν, το Σάββατο να βρεθούμε κατά τις 11:30 στο Παράρτημα για να καθαρίσουμε και να τακτοπουήσουμε λίγο το χώρο.
Όσοι θέλουν να έρθουν να βοηθήσουν είναι ευπρόσδεκτοι
Την επόμενη Τρίτη 25/10 καλό θα ήταν να έρθετε επίσης για να συζητήσουμε λεπτομέριες, προτάσεις, ιδέες και δράσεις.
Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να αυτοοργανωθούμε σαν ποδηλάτες αλλά και σαν άτομα γενικότερα για να εναντιωθούμε στην κοινωνία που θέλει όλες τις μεταξύ μας σχέσεις πελατειακές και βασισμένες στο κέρδος και όχι στην αλληλεγγύη..
D4skalosM
Fresh Boarder
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Δημιουργία Αυτοοργανωμένου Συνεργείου 6 Μήνες, 4 Εβδομάδες πριν Κarma: 0
Την προηγούμενη Τρίτη 25/11 συζητήσαμε περαιτέρω για το συνεργείο που θα στεγαστεί στον χώρο του παραρτήματος, έπεσαν κάποιες ιδέες για αρχικές και μετέπειτα δράσεις και είπαμε ότι θα ξεκινήσει να λειτουργεί μετά τη διαχειριστική συνέλευση του παραρτήματος στις 7 Νοεμβρίου όπου και θα συζητηθεί το άδειασμα του χώρου από την υπάρχουσα σαβούρα, ξύλα, λάστιχα κλπ. Μέχρι τότε συμφωνήσαμε να αρχίσουμε να μαζεύουμε πράγματα που θα μπορούσαν να μας χρησιμεύσουν. Έτσι είπαμε στη επόμενη συνέλευση της Τρίτης 1/11 να φέρει ο καθένας ότι ανταλλακτικά έχει και του περισεύουν (π.χ. έναν τροχός, μια αλυσίδα, τακάκια, καμιά ντίζα) και ότι εργαλείο -συμβατικό ή ποδηλατικό- θέλει να προσφέρει (π.χ. κλειδιά άλεν, πένσα κλπ) ώστε να συγκεντρωθούν κάπως και να αγοράσουμε αργότερα όσα μας λείπουν. Μέχρι την επόμενη Τρίτη θα έχει κλείσει και το δωματιο των ποδηλατών οπότε ότι μαζέψουμε θα συγκεντρωθεί εκεί για ασφέλεια.
D4skalosM
Fresh Boarder
graphgraph

Απ: Δημιουργία Αυτοοργανωμένου Συνεργείου 5 Μήνες, 4 Εβδομάδες πριν Κarma: 0
Η βαλίτσα που λέγαμε να αγοράσουμε από το site chain reaction cycles (www.chainreactioncycles.com) είναι η ακόλουθη:

www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=40997

Περιλαμβάνει όλα τα βασικά χρειαζούμενα εργαλεία (υρίως μη συμβατικά) για επισκευές και συντήρηση ποδηλάτων. Παρ' όλα αυτά, επειδή καλό είναι να υπάρχουν διπλά εργαλεία αλλά και επειδή πολλά συμβατικά δεν περιλαμβάνονται στη βαλίτσα αυτή, καλείστε όλοι να συνεισφέρετε με εργαλεία και ανταλλακτικά που δεν χρειάζεστε για ένα κοινό σκοπό.

Επιπλέον, όποιος θέλει να παραγγείλει κάτι για το ποδήλατό του (ή και ολόκληρο ποδήλατο?) ας ρίξει μια ματιά στο site αυτό και ας ειδοποιήσει αν θέλει κάτι, για να κάνουμε μαζική παραγγελία και να μειώσουμε τα μεταφορικά έξοδα.
D4skalosM
Fresh Boarder
graphgraph

Απ: Δημιουργία Αυτοοργανωμένου Συνεργείου 5 Μήνες, 4 Εβδομάδες πριν Κarma: 2
Σήμερα έβγαλε προσφορά για δωρεάν μεταφορικά για περιορισμένο χρόνο αλλά δεν είδα πουθενά να αναφέρει μέχρι πότε ισχύει αυτή η προσφορά. Θα ήθελα να αγοράσω ένα ζευγάρι γάντια οπότε αν είναι κανονίζουμε να τα πάρουμε μαζί.
tudor
Senior Boarder
graphgraph

Απ: Δημιουργία Αυτοοργανωμένου Συνεργείου 5 Μήνες, 4 Εβδομάδες πριν Κarma: -3
Και εγώ θέλω να πάρω γάντια οπότε, count me
MeTalFilL
Διαχειριστής
graphgraph
Φύλο: Άρρεν filldrumer@hotmail.com Τοποθεσία: Πάτρα-Πατρούλα-Πάτρα Birthday: 06/06
Do what you can, with what you have, where you are.

Απ: Δημιουργία Αυτοοργανωμένου Συνεργείου 5 Μήνες, 3 Εβδομάδες πριν Κarma: 2
Τελικά άκυρο από μενα για τα γάντια. Μου έδωσε ενας φίλος ένα ζευγάρι που δεν του καναν και βολεύτηκα.
tudor
Senior Boarder
graphgraph

Απ: Δημιουργία Αυτοοργανωμένου Συνεργείου 5 Μήνες πριν Κarma: 1
Η βαλίτσα έφτασε...
Είχα σκοπό να τη φέρω σήμερα αλλά....
Θα τη φέρω στην επόμενη συνέλευση. Για νωρίτερα ενημερώστε.

Καλό βράδυ
stefan
Junior Boarder
graphgraph
Και το κάρμα σαν μου ρίχνεις,
το %^*#@ μου ανεβαίνει !!

Απ: Δημιουργία Αυτοοργανωμένου Συνεργείου 5 Μήνες πριν Κarma: -3
Στέφανε την πέμπτη θα μαζευτούμε κατα τις 7 νομίζω , για διάφορα στον χώρο πίσω οπότε αν μπορείς την φέρνεις.
MeTalFilL
Διαχειριστής
graphgraph
Φύλο: Άρρεν filldrumer@hotmail.com Τοποθεσία: Πάτρα-Πατρούλα-Πάτρα Birthday: 06/06

+ ένας πάγκος. 4 Μήνες, 3 Εβδομάδες πριν Κarma: -42
Καλά παιδιά, τον τελευταίο καιρό είμαι λίγο απαράδεκτος… έχω πει 2-3 φορές ότι θα πάω να κάνω δουλειά εκεί στο συνεργείο, αλλά!!! Βρήκα άλλων ένα σκελετό από πάγκο αυτές τις μέρες και θα κάτσω να τον ντύσω στο μαγαζί και θα τον φέρω. Θα του βάλω και πλάτη να κρεμάμε και τίποτα στον τοίχο …μας έχουν αφήσει και τα παιδιά άλλο ένα κουτί σαν και αυτό που φτιάξαμε το αναδιπλούμενο πάγκο και αν είναι θα το βάλουμε δίπλα στο υπάρχον
66.Χρήστος
Gold Boarder
graphgraph
Φύλο: Άρρεν Τοποθεσία: ΠΑΤΡΑ - Καρδίτσα Birthday: 01/01
…μένει μόνο να περάσουμε αυτά τα σύνορα
με οποιονδήποτε τρόπο
και θα αγαπήσεις μαζί μου τον ανοιχτό ουρανό
γιατί η γη είναι πιο όμορφη από μας…

Απ: + ένας πάγκος. 4 Μήνες, 3 Εβδομάδες πριν Κarma: -3
Εγω έχω να πω πως αν δεν ήσουν εσύ δεν ξέρω τι πάγκους θα είχαμε τώρα, οπότε άστα τα απαράδεκτος κλπ .

MeTalFilL
Διαχειριστής
graphgraph

Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 123
Συντονιστές: admin, LGM, aris_berd, kermit, aramil