Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Δημιουργία Αυτοοργανωμένου Συνεργείου
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 123
ΘΕΜΑ: Δημιουργία Αυτοοργανωμένου Συνεργείου
Απ: Δημιουργία Αυτοοργανωμένου Συνεργείου 4 Μήνες, 1 Εβδομάδα πριν Κarma: 2
Θα οργανώσετε κανα μάθημα επισκευής να μάθουμε και τπτ εμείς οι νουμπάδες?
Gerry
Junior Boarder
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.

Gerry έγραψε:
Θα οργανώσετε κανα μάθημα επισκευής να μάθουμε και τπτ εμείς οι νουμπάδες?

Θες να σου μάθω να φτιάχνεις το λάστιχο όταν παθαίνει φουιτ ?

Και για να συνεισφέρουμε λίγο και στο topic:

1) Πως να ρυθμίζεται τις ταχύτητές σας (κυρίως ενδιαφέρει τους fixαδες )

Δεν το έχω δοκιμάσει.

2)Δύο βίντεο που περιγράφουν τον ίδιο τρόπο για να ευθυγραμμίζετε τα δισκόφρενα με τον δίσκο ώστε να μην βρίσκουν τα τακάκια πάνω του

και

Δοκιμασμένο και δουλεύει απλώς προσέξτε πόσο θα σφίξετε τις βίδες για να μην σπάσετε κάποια από τις ροδέλες όπως μερικοί μερικοί
tudor
Senior Boarder
graphgraph
Τελευταία διόρθωση: 13/01/2012 23:32 από tudor.

Θέλω refresh. 4 Μήνες, 1 Εβδομάδα πριν Κarma: -42
Στην συνέλευση με τα πορτοκάλια δεν πρόλαβα να έρθω και πέρασα την Πέμπτη μήπως κάναμε κάτι …αλλά τζίφος… και ο αρχιμάστορας μου είπε τηλεφωνικός πως κάτι έχουν κανονίσει για την Κυριακή. Εγώ πάντως πήγα τον πάγκο που έλεγα και έχω ετοιμάσει και κάτι για το σημείο της κουζίνας! Ερώτηση, όλα Ο.Κ. με τα κλειδιά; Θα έχουμε αύριο για να μπούμε μέσα, αν είναι να έρθω με το Van και να φέρω ένα μπαράκι και εργαλεία για να κλείσουμε την πόρτα; Υπάρχει και ένα ακόμα θέμα που θα μας το αναφέρουν στην διαχειριστική της Δευτέρας… για το δωματιάκι πίσω, αν είναι να τους το δώσουμε που το θέλουν για κάποιες ομάδες φοιτητών και να πάρουμε όλο τον διάδρομο που έχουμε φτιάξει το συνεργείο;! Τώρα που θα την βάλουν όλη αυτή την σαβούρα άγνωστο, αλλά είπαν πως θα τα πάρουν. Καλό είναι πάντως όλες οι εργασίες να γίνουν παράλληλα με επισκευές ποδηλάτων για να μαθαίνουν πράγματα και στο ένα και στο άλλο θέμα όσοι είναι εκεί …και να μην τους έχουμε όλους πάνω στο κεφάλι μας!

Όποιος έχει καθαρό κεφάλι και μπορεί να μας πει τον τρόπο να κατασκευάσουμε κάτι σαν το παραπάνω, ας μας το πει. Ο δικός μου ο σκληρός αυτή την στιγμή θέλει refresh! F5… Και για όσους δεν μπορούν να καταλάβουν τι είναι αυτό, είναι μια βάση για να κάνουμε service στο ποδήλατο και να το έχουμε στον αέρα κάνοντας όλες τις παραπάνω ρυθμίσεις που μας έδειξε ο Tudor, να αλλάζουμε ρόδες, γενικά βολεύει. Το λέω, επειδή στην φωτογραφία δεν φαίνεται καλά! Το καλό σε αυτό που σας δείχνω είναι ότι μπορούμε να δουλέψουμε 2 ποδήλατα παράλληλα και αυτό αν δεν το κάνουμε σταθερό, τότε δεν θα υπάρχει το πρόβλημα να τουμπάρει, γιατί θα έχουμε μόνιμα δεύτερο ποδήλατο πάνω για αντίβαρο …καλά, το δικό μου και του Φίλλιπου θέλουν 2 για αντίβαρα… περιμένω απάντηση για να ξέρω αν είναι να τα φορτώσω.
66.Χρήστος
Gold Boarder
graphgraph
Φύλο: Άρρεν Τοποθεσία: ΠΑΤΡΑ - Καρδίτσα Birthday: 01/01
…μένει μόνο να περάσουμε αυτά τα σύνορα
με οποιονδήποτε τρόπο
και θα αγαπήσεις μαζί μου τον ανοιχτό ουρανό
γιατί η γη είναι πιο όμορφη από μας…

Απ: Θέλω refresh. 4 Μήνες, 1 Εβδομάδα πριν Κarma: 12
Μετά της 10/2 που τελειώνω με εξεταστική μπορούμε να οργανώσουμε κάποια μέρα ένα σεμινάριο για την επισκευή - συντήρηση ποδηλάτου. Τώρα που έχουμε και την εργαλειοθήκη είναι πολύ καλύτερα.

Για την πατέντα που λέει ο Χρήστος. Νομίζω είναι υπερβολή το διπλό. Ένα μονό φτάνει.

μπορείτε να πάρετε κάποιες ιδέες από εδώ.
Έχω κι εγώ κάποιες που μπορούμε να τις συζητήσουμε σε βάθος χρόνου.

Γαβρήλ
LGM
Moderator
graphgraph
"Together we stand
divided we fall"
(Pink Floyd - "The Wall")

θα μπορούσαμε τον κάθετο σωλήνα να τον τσιμεντόσουμε στη βάση του για αντίβαρο(όπως στις παραλίες τις βάσεις της ομπρέλας). Η ένωση του κάθετου με τον οριζόντιο σωλήνα θα μπορούσε να γίνει με λαιμό ποδηλάτου
www.rmcbikes.com/media/catalog/product/c...quattro-silver_2.jpg
και στην κάθε άκρη του οριζόντιου σωλήνα αν γινόταν να προσαρμόσουμε από ένα σφιγκτήρα
www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=31891
ώστε να πιάνει στο παλουκόσελο του κάθε ποδηλάτου.
Το μειονέκτημα που βρίσκω είναι ότι θα πρέπει να βγάζουμε τη σέλα με το παλουκόσελο από κάθε ποδήλατο να το σφίγγουμε στον σφιγκτήρα και στη συνέχεια να σηκώνουμε το υπόλοιπο ποδήλατο και να το δένουμε στο κρεμασμένο παλουκόσελο Επίσης νομίζω ότι υπάρχουν διάφορα μεγέθη παλουκώσελων (διάμμετρος) οπότε ο σφιγκτήρας θα πρέπει να είναι εύκολα αποσπώμενος και να υπάρχουν οι αντίστοιχοι για κάθε μέγεθος.
tudor
Senior Boarder
graphgraph
Τελευταία διόρθωση: 14/01/2012 12:58 από tudor.

Απ: Δημιουργία Αυτοοργανωμένου Συνεργείου 4 Μήνες, 1 Εβδομάδα πριν Κarma: 12
Αν διαθέτουμε ηλεκτροσυγκόλληση, σύστημα σύσφιξης φτιάχνουμε πολύ εύκολα.
Έχω κάποιες ιδέες με σιδερογωνιές και μία πεταλούδα. Αλλά επειδή στο AutoCAD θα μου πάρει 2 μέρες να τα σχεδιάσω θα σας τα κάνω στο χαρτί την επόμενη φορά που θα βρεθούμε.

Γαβρήλ
LGM
Moderator
graphgraph
"Together we stand
divided we fall"

Απ: Δημιουργία Αυτοοργανωμένου Συνεργείου 4 Μήνες, 1 Εβδομάδα πριν Κarma: 0
LGM για σεμινάριο μετά την εξεταστική ενδιαφέρομαι και γω .

Επίσης να υπενθυμίσω ότι υπάρχει στα χέρια των ποδηλατών-ισσών ένα ποδήλατο καινούργιο με κόκκινο σκελετό το οποίο αποσυναρμολογήθηκε λόγω παρεξήγησης και θα το θέλαμε πίσω . Νομίζω βρίσκεται στο δωμάτιο...

Τέλος (άσχετο με το thread αλλα πρέπει ) να υπενθυμίσω ότι αυτή την Δευτέρα είναι η διαχειριστική στην οποία και λόγω των γεγονότων της προηγούμενης εβδομάδας και λόγω διάφορων θεμάτων καλό θα ήταν να παρευρεθεί όσο περισσότερος κόσμος γίνεται
aramil
Moderator
graphgraph

Απ: Δημιουργία Αυτοοργανωμένου Συνεργείου 4 Μήνες, 1 Εβδομάδα πριν Κarma: -3
Ναι 7 με 7:30 όσοι μπορούν καλό είναι να έρθουν !
MeTalFilL
Διαχειριστής
graphgraph
Φύλο: Άρρεν filldrumer@hotmail.com Τοποθεσία: Πάτρα-Πατρούλα-Πάτρα Birthday: 06/06
Do what you can, with what you have, where you are.

Απ: Δημιουργία Αυτοοργανωμένου Συνεργείου 4 Μήνες, 1 Εβδομάδα πριν Κarma: 0
Για το repair stand να πω ότι μπορούμε να το πάρουμε και έτοιμο μιας και δεν είναι ιδιαίτερα ακριβό σε σχέση με αυτά που προσφέρει.. Δείτε εδώ:
www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=5787

Θα ήταν ωραίο να το κατασκευάζαμε βέβαια αλλά δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι ακόμη και με ηλεκτροσυγκόληση. Το λέω, διότι η δαγκάνα που κρατάει τα ποδήλατα πρέπει να μπορεί να ανοιγοκλείνει εύκολα για να πιάνει διαφορετικές γεωμετρίες και πάχη σωλήνων. Ακόμη πρέπει να έχει μέσα σωστά προσαρμοσμένο πλαστικό για να μην γρατζουνάει τα ποδήλατα και να μην κάνει ζημιά σε ντίζες και καλώδια καθως θα σφήγκει.

Άσχετα με τα παραπάνω, να πώ ότι εχω να δόσω τα ανταλλακτικά ενός ολόκληρου ποδηλάτου (έσπασε το πλαίσιο και πήρα καινούριο) για να εμπλουτίσουμε τη συλλογή και να κάνουμε δυναμική αρχή!
D4skalosM
Fresh Boarder
graphgraph

Απ: Δημιουργία Αυτοοργανωμένου Συνεργείου 4 Μήνες, 1 Εβδομάδα πριν Κarma: 12
Δεν είναι καθόλου δύσκολο. Η ιδέα μου είναι η εξής (χωρίς σχέδιο)
Το σώμα του σφιχτήρα θα αποτελείται από δύο κομμάτια σιδερογωνιά ντυμένα με σαμπρέλα ακριβώς για να μην πληγώνει σκελετούς κτλ. Αυτό θα είναι κολλημένο πάλι με άλλα δυο κομμάτια που 8α κάνουν αυτό το ψαλίδι που 8α ανοιγοκλείνει για να μπει κ να σφίξει ο σωλήνας του ποδηλάτου. Η ψαλίδα αυτή θα σφίγγει με μία βίδα η οποία θα έχει μια πεταλούδα από τη μία πλευρά για να μπορούμε να την σφίγγουμε με το χέρι.
LGM
Moderator
graphgraph
"Together we stand
divided we fall"

Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 123
Συντονιστές: admin, LGM, aris_berd, kermit, aramil