|
ΟΜΟΡΦΕΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ 1 Χρόνος, 7 Μήνες πριν
|
Κarma: 0
|
|
Χαίρετε,
Είμαι νέο μέλος στο φόρουμ αυτό και με ενδιαφέρει αρκετά το ποδήλατο. Αγόρασα πρόσφατα ένα ποδήλατο και κάνω βολτούλες, μη έχοντας δυστυχώς πολύ καλή φυσική κατάσταση. Επίσης δεν γνωρίζω ούτε ωραίες διαδρομές αλλά και κάποιους ωραίους προορισμούς που έχω υπόψη μου δεν γνωρίζω τη διαδρομή που είναι ασφαλέστερη και λιγότερο δύσκολη.Θα σας παρακαλούσα αν γίνεται να μου πείτε κάποιες ωραίες διαδρομές που ξέρετε και να σας ρωτήσω για την καλύτερη(ασφαλέστερη+ευκολότερη)δυνατή διαδρομή που μπορώ να κάνω για κάποιους προορισμούς."Αφετηρία μου" είναι το κέντρο της Πάτρας-Πλ.Γεωργίου ή οπουδήποτε αλλού σε ακτίνα 2 χλμ περίπου).Θα ήθελα λοιπόν να πάω(ξεκινώντας απο την "αφετηρία μου") προς:
1)Ρίο-Αντίρριο 2)Βραχνέικα και φυσικά οπουδήποτε αλλού εσείς προτείνεται.
Τέλος θα ήθελα να γνωριστούμε και να ακολουθώ και εγώ τις οργανωμένες και εύκολες απο τις ποδηλατοπορίες σας, όποτε μπορώ, είτε να κανονίζουμε με κάποιους που θα μπορείτε να πηγαίνουμε βολτούλες.Γενικά θα ήθελα να γνωρίσω ανθρώπους που αγαπούν το ποδήλατο αλλά μπορούν να έχουν και υπομονή με τις δικές μου μικρές δυνατότητες (ως προς τη φυσική κατάσταση, καθότι είμαι αρχάριος και όχι γενικά γυμνασμένος).
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και αναμένω νέα σας.
|
|
degault
Fresh Boarder
|
|
Τελευταία διόρθωση: 01/10/2010 23:45 από degault.
|
|
|
Απ: ΟΜΟΡΦΕΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ 1 Χρόνος, 7 Μήνες πριν
|
Κarma: 12
|
|
Καλώς ήλθες στην ευρύτερη παρέα μας degault. Σε περιμένουμε από κοντά για να γνωριστούμε κάθε Τρίτη στην συνέλευση. Το που και πως έυκολα θα το βρεις μέσα στο site.
Όσο για τα υπόλοιπα. Ασφαλέστερη διαδρομή γενικά είναι αυτή με την οποία ο καθένας αισθάνεται ασφαλέστερα. πχ για την διαδρομή Πάτρα - Πανεπιστήμιο πολλά παιδιά που έχουμε συζητήσει θεωρούν ασφαλέστερο δρόμο την Ελλ.Στρατιώτου->Νοταρά->Αυστραλίας. Εγώ τον θεωρώ σκοτώστρα γιατί μου έχουν τύχει πάρα πολλά εκεί. Επίσης αισθάνομαι μεγάλη ασφάλεια στην Εθνική διότι έχει πολύ μεγάλο πεδίο ορατότητας (με έναν καθρέφτη, που θεωρώ απαραίτητο αξεσουάρ του ποδηλάτη πόλης, βλέπεις τί έρχεται από πίσω σου και πώς)όπως κ ο άλλος σε βλέπει. Έχεις την δυνατότητα να καβαλήσεις πεζοδρόμιο που είναι άδειο από πεζούς με συχνές ράμπες και τέλος σίγουρα κανένας από κάποιο κάθετο στενό δεν θα σου πεταχτεί όπως σε άλλους μικρότερους και στενότερους δρόμους. Προφανώς οι κίνδυνοι της μεγάλης ταχύτητας και του μεγέθους των οχημάτων που σε περνάνε είναι δεδομένη. Αλλά αν έχεις το νου σου έχεις τον χρόνο να πάρεις τα κατάλληλα μέτρα.
Από κει και πέρα όπως προανέφερα είναι πολύ σημαντικό εσύ ο ίδιος να αισθάνεσαι ασφάλεια και να αφιερώνεις την προσοχή σου στους καθημερινούς κινδύνους που καραδοκούν.
Όσο για τις διαδρομές. Η φυσική κατάσταση φτιάχνετε σταδιακά και δεν πρέπει να έιναι κάτι που να σε ανησυχεί. "Όμορφες διαδρομές".."όμορφοι προορισμοί" είναι η άποψή μου και όχι διαδρομές μέσα στην Πάτρα, όσο και αν πιστεύω φανατικά στην αξία του "ταξιδιού προς την Ιθάκη", ειδικά τώρα που είναι άνω κάτω με τα έργα πιστεύω πως δεν θα βρεις.
Για μένα ήσυχοι δρόμοι προς την Δυτική μεριά της πόλης είναι μία ιδανική χαλαρωτική βόλτα. Ιδικά το βράδυ αν κινηθείς στην περιοχή πίσω από το Praktiker θα βρεις πολύ όμορφες πλατειούλες να αράξεις να ξ αποστάσεις.
Για Βραχνέικα η παραλιακή είναι ο πιο εύκολος τρόπος να βγεις. (και τώρα με τα έργα ο πιο ασφαλής αφού οι άλλοι έχουν στενέψει πάρα πολύ). Εκτός από τα οχυρά των πλουσίων και νεόπλουτων δεν πιστεύω πως έχει πολλά να σου προσφέρει σαν τοπίο η παραλία τους. Η πλατεία πιο πάνω είναι πιστεύω καλύτερη αφού έχει και παλιά σπίτια από τον οικισμό. Τα κιτς νέα κτίρια προφανώς δεν απουσιάζουν.
Ωραία και ασφαλή μέρη για βόλτες επίσης είναι το Πάρκο τον ΤΕΙ, το Σκαγιοπούλιο και το πάρκο στο Δασύλλιο.
Αν είναι να απομακρυνθείς και να ανέβεις ανηφόρα. Πολύ ωραίες είναι οι διαδρομές για Άνω Καστρίτσι και πιο πέρα για Σελλά - Αργυρά. Η ανάβαση Ομπλού επίσης είναι ένα καλό project και αν δεν τα καταφέρεις Η Αχαΐα Κλάους είναι εκεί για να σε ανταμείψει, όπως και οι ταβέρνες κ τα καφέ στο Πετρωτό.
άμα μου έρθει και τπτ άλλο θα σου πω.
άμα θες περισσότερες πληροφορίες ρώτα με.
Θα στείλω και στίγματα στο google maps κάποια στιγμή.
Γαβρήλ
|
|
LGM
Moderator
|
|
"Together we stand
divided we fall"
(Pink Floyd - "The Wall")
|
|
|
Απ: ΟΜΟΡΦΕΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ 1 Χρόνος, 5 Μήνες πριν
|
|
|
Η διαδρομη που σου προτεινω ειναι αρχικα μεχρι πλαζ και οσο αυξανεται η αντοχη σου πηγαινε προς ριο,και μετα περνας γεφυρα και προς ναυπακτο και πισω,εγω τουλαχιστον μεχρι εκει εχω καταφερει να φθασω.Τωρα αναλυτικα η διαδρομη μεχρι πλαζ απο πλ γεωργιου που εγω ακολουθω: παρε την κορινθου(πεζοδρομιο με σεβασμο στους πεζους και ιδιαιτερη προσοχη οταν περνας τα στενα)και στο υψος της κιλκις στριψε προς τα κατω για να βγεις στην αγ σοφιας,παρτην τερμα κατω και στο τελος στριψε δεξια κ συνεχισε μεχρι την διαβαση του τραινου κ στριψε παλι προς τα κατω για να βγεις στις καφετεριες στο θεατρακι απο εκει πιασε πεζοδρομιο διπλα στη θαλλασα κ ειναι μια ευθεια για να βγεις πλαζ.Τωρα (για ριο απο εκει ειναι μια περιεργη διαδρομη μεσα απο στενα αλλα αμα την κανεις 2-3 φορες μετα δεν θα εχεις προβλημα)αντι να συνεχισεις ευθεια στην διασταυρωση της πλαζ στριψε στην κανελλοπουλου πανωk ακολουθεις τους δρομους με την ακολουθη σειρα στην κανελλοπουλου->αριστερα στην αυστραλιας->στο τερμα της αυστραλιας αριστερα στην ευηνου->δεξια στης ναυσικας-> δεξια στην διγενη ακριτα->και μετα δεξια στην αχχιλεως->η αχχιλεως καποια στιγμη γινεται ζαιμη->αριστερα στην ηρωων πολυτεχνειου και εφθασες ριο!Τωρα για το γυρισμο εγω στην διασταυρωση διγενη ακριτα και αχιλλεως στριβω δεξια για την εθνικη οδο και παω απο εκει(στο πεζοδρομιο) για να μην κανω παλι στενα κ στριβω στην κανελλοπουλου παλι για να βγω στην θαλασσα.Ελπιζω να σε βοηθησα,πριν ακολουθησεις την διαδρομη μου συμβουλεψου κανενα χαρτη(google maps)για να εισαι σιγουρος, Καλες βολτες!!!!
|
|
|
|
|
|
|
Απ: ΟΜΟΡΦΕΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ 7 Μήνες πριν
|
|
|
τέρμα ευήνου κ πριν μπείς στη Ναυσικάς, στην έξω αγιά, κινδύνεψα προχθές να με φάνε τα σκυλιά που φύλαγαν κατοικία κατά μήκος της διαδρομής ... να σημειώσω ότι το οικόπεδο ήταν απερίφρακτο και τα λυκόσκυλα του ιδιοκτήτη εννοείται όχι δεμένα ...
έχει ξανατύχει σε κανέναν από σας? πώς την παλεύετε να περνάτε από κει, με κατεύθυνση προς Ρίο?
ξέρει κανείς τον ιδιοκτήτη της κατοικίας?
|
|
dick
Fresh Boarder
|
|
|
|
|
|
Κarma: 16
|
|
Τα συγκεκριμένα σκυλιά δεν τα ξέρω, ούτε το σπίτι-ιδιοκτήτη.
Παλιότερα είχα πρόβλημα με τα σκυλιά, αλλά τα τελευταία χρόνια έχω πάθει ανοσία, δεν τους δίνω σημασία, τρέχουν, βαριόνται, με παρατάνε.
Μια και μοναδική φορά ένα σκυλί είχε δαγκώσει την φτέρνα από το παπούτσι μου, δεν είχα άλλη επαφή με σκυλί.
Αν μπορείς πες την ακριβή διεύθυνση (+αριθμό) και μια περιγραφή του σπιτιού, να δω αν μπορώ να βρω κάποιο στοιχείο του ιδιοκτήτη.
|
|
|
|
Υψόμετρο: min: -20m, max: 1520m
νομοί (13/52): Αχαϊας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Φωκίδας, Κορινθίας, Κεφαλληνίας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας. Επόμενοι: Βοιωτίας, ???
Σύνολο: 47000Km (1.175 κύκλοι γης)
|
|
|
|
Κarma: 15
|
|
Μια μικρή γκλίτσα αγόρια! Όλοι οι γεναίοι ποδηλάτες πρέπει να έχουν απο μία. Όπως πεταλάρεις έχεις το ένα χέρι ελεύθερο και κοπανάς το σκυλάκι στη μουσούδα έτσι και σου επιτεθεί. Στις περισσότερες περιπτώσεις στο δρόμο όμως δε πρόκειται να δοκιμάσουν πολλά, οπότε η δύναμη του τετρακέφαλου αρκεί (και ιδιαίτερα του Φίλιππου με 200 ίππους την πεταλιά)!
|
|
|
|
Τελευταία διόρθωση: 24/10/2011 15:39 από pandoheas.
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΑ ΜΠΟΦΟΡΙΑ KAI ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΖΩΗΣ!!!
|
|
|
|
Κarma: 12
|
|
Αυτό με τα λυτά σκυλιά είναι παράνομο. Το ίδιο γίνεται κ με την γέφυρα μετά τον Τόφαλο προς το πανεπιστήμιο, εδώ και χρόνια. Αν μετά φάνε καμιά φόλα θα βγουν οι κυράτσες και οι κοπελούδες και θα κλαίνε κ θα ωρύονται για τους άκαρδους που πετάξανε τη φόλα. Για τους ανεύθυνους που τα αφήνουν ελεύθερα δεν μιλάει κανείς όμως. Τόσο φτάνει το μυαλό του καθενός. Να βάζουμε τα σκυλιά και τα γατιά πάνω από τον άνθρωπο. Πώς να πάμε μπροστά σαν κοινωνία αν δεν βάζουμε μπροστά την αυτοεκτίμηση και το σεβασμό προς όλους;
|
|
LGM
Moderator
|
|
"Together we stand
divided we fall"
(Pink Floyd - "The Wall")
|
|
|
|
Κarma: 2
|
απο μερικά ποστ ποδηλατών που έχω διαβάσει οι λύσεις είναι ηλεκτρονική συσκευή που εκπέμπει συχνότητες ενοχλητικές για τα σκυλιά, νερό, ή σπρέυ πιπεριού νομίζω  το οποίο είναι λίγο τραβηγμένο νομίζω, ίσως να υπάρχει για τελική λύση... έχω σκεφτεί οτι ένα νεροπίστολο τοποθετημένο στο τιμόνι θα ήταν καλή λύση ...
|
|
Gerry
Junior Boarder
|
|
|
|
|
Απ: ΟΜΟΡΦΕΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ 6 Μήνες, 4 Εβδομάδες πριν
|
Κarma: 2
|
Εγώ πάντως όσες φορές μου την έχουν ανοίξει σκυλιά (ειδικά αυτά στην γέφυρα πριν το πανεπιστήμιο τα οποία έχω να δω πολύ καιρο), σταματάω τελείως τους κάνω 3-4 φορές ξουτ ξουτ  και ξεκινάω ξανά σιγά σιγά. Συνήθως σταματάνε και δεν με κυνηγάνε.
100% αποτελεσματική μέθοδος μέχρι τώρα αλλά σου χαλάνε το ρυθμό και δεν είναι δοκιμασμένη σε τσοπανόσκυλα.
|
|
tudor
Senior Boarder
|
|
|
|
|
Απ: ΟΜΟΡΦΕΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ 6 Μήνες, 4 Εβδομάδες πριν
|
Κarma: 15
|
|
Αν σταματήσεις για να κάνεις ξουτ στα τσοπανόσκυλα των βουνών με τον πνίχτη στο λαιμό όχι μόνο δε θα τα φοβίσεις, αλλά και θα εκνευριστούν περισσότερο και θα σε μασουλίσουν μέχρι να κουραστούν τα σαγόνια τους!
|
|
|
|
Τελευταία διόρθωση: 25/10/2011 19:09 από pandoheas.
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΑ ΜΠΟΦΟΡΙΑ KAI ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΖΩΗΣ!!!
|
|
|