Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Κλοπές
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 123
ΘΕΜΑ: Κλοπές
Απ: Κλοπές 9 Μήνες πριν Κarma: 2
ναι ρε τσαπα συμφωνω μαζι σου. με εναν δυο οκ μπορει να μην κανεις και πολλα. αλλα σκεψου οτι αυτοι οι 2 που θα πιασεις δεν θα ειναι και η πρωτη φορα που θα το κανουν. αρα ειναι μια καλη αρχη να πιασουμε εστω και εναν. να αρπαξει το ξυλικι του και να παει μεσα. ειναι κατι. απο το να καθομαστε ετσι απραγοι δε κανουμε κατι η με το να λεμε ολοι τι πρεπει να κανουμε. ολοι ξερουμε τι λουκετα πρεπει να εχουμε και οτι πρεπει να μην αφηνουμε το ποδηλατο μας σε μερη επικυνδυνα και για πολλες ωρες. αλλα σε ομαδες μεσα στην πολη σε διαφορετικα σημεια αν το κανουμε ανα τακτα διαστηματα θα σου πω εγω αν θα εχουμε αποτελεσματα.
stkal
Senior Boarder
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Κλοπές 9 Μήνες πριν Κarma: 12
Γεια σου ρε τσάπα. Καλό χειμώνα...

Η λύση είναι να προσέχουμε όπως πολύ σωστά καταλήγει.
Όσο υπάρχουν κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες (ανισότητες όχι πολυμορφίες) οι κλοπές θα υπάρχουν. Όσο ο άνθρωπος απομακρύνεται από τον Θεό και αγαπάει τα υλικά αγαθά, οι κλοπές θα υπάρχουν. Όσο η έννοια της ιδιοκτησίας και της κυριαρχίας ενός φυσικού προσώπου στα υλικά αγαθά, υπάρχει θα υπάρχουν και οι κλοπές.

"Προσέχουμε για να έχουμε"
LGM
Moderator
graphgraph
"Together we stand
divided we fall"
(Pink Floyd - "The Wall")

Απ: Κλοπές 9 Μήνες πριν Κarma: 15
Γαβρήλ έχω την εντύπωση ότι άρχισες να πιστεύεις στον Θεό!
pandoheas
Διαχειριστής
graph
Φύλο: Άρρεν Τοποθεσία: Εξωτική Πάτρα
Τελευταία διόρθωση: 24/08/2011 12:58 από LGM.
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΑ ΜΠΟΦΟΡΙΑ KAI ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΖΩΗΣ!!!

Την πάτησα & για να μην την πατήσετε. 6 Μήνες, 3 Εβδομάδες πριν Κarma: -42
ΠΡΟΣΟΧΗ!
Παιδιά, να σας πω την χθεσινή μου λαμακία για να προσέχετε και να μην την πατήσετε όπως την πάτησα κι εγώ! Γυρίζοντας προς το σπίτι μου το μεσημεράκι προς απόγευμα, εκεί στο γήπεδο της Παναχαϊκής από κάτω στα Lidl είδα δυο ρομά πάνω από ένα κλειδωμένο ποδήλατο σε τσιμεντένια κολώνα να παλεύουν κάτι… κάτι τα βίντεο που έχουμε δει εδώ μέσα, με άτομα μέσα σε πλήθος κόσμου να κλέβουν ελεύθερα και χωρίς να τους λέει κανείς κάτι, κάτι οι κουβέντες που είχαμε κάνει αυτές τις μέρες μέσα στο παράρτημα για τους γύφτους μου είχαν δημιουργήσει ένα στερεότυπο στο ξεροκέφαλό μου …και τους ρώτησα τι κάνουν εκεί; Την αμήχανη αντίδραση τους την θεώρησα ένοχη και δεν ήθελε και πολύ να μου γυρίσει το μάτι και να μην ξέρω τι γίνεται, μέχρι που ο μικρός από τους δύο μου είπε προκλητικά πως «ναι δικό μας είναι το ποδήλατο». Το πιο εύκαιρο τηλέφωνο που είχα πάνω μου ήταν του liakou και τον πήρα για να δω τι μπορώ να κάνω, ενώ ο μεγάλος μου είπε εκείνη την στιγμή πως «τα φρένα φτιάχνει», αλλά δεν τον άκουσα!!! Θεώρησα σκόπιμο …μέσα στα πλαίσια της ξεροκεφαλιάς μου… να ρωτήσω κάποιον στην γειτονιά. Και το έκανα ο… Τελικά λέγοντας πολλά, μου ξεκλείδωσε μπροστά μου το ποδήλατο & όντως ήταν δικό του, αλλά την λαμακία την είχα κάνει! Ήθελα να το παίξω και μάγκας …τι είχε κάνει ο Pandoheas στην πλ. Όλγας με το ποδήλατο της Γεωργίας… αλλά;
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Σε περίπτωση που έχετε την εντύπωση πως πάει να γίνει κάτι τέτοιο, καλό είναι πρώτα να το επιβεβαιώνεται! Η αλήθεια είναι πως θα έχετε λίγο χρόνο μπροστά σας κι αυτό πήγα να προλάβω χθες, αλλά… Μπορείτε, ας πούμε, να κάνετε πρώτα άσχετε ερωτήσεις για την γειτονιά, «που είναι η τάδε οδός» ή «που είναι αυτό», όταν αυτό είναι δίπλα, για να δείτε αν αυτοί είναι από εκεί, γιατί οι χθεσινοί ήταν τις γειτονιάς. Ή μπορείτε να κάτσετε πιο πέρα και να ‘κόβεται κίνηση’ και αν γίνει κάτι, τότε να επέμβετε! Συνήθως, όταν γίνεται ‘σκούπα’, έρχονται και τα μαζεύουν άλλα αυτοκίνητα κι εκεί δεν χρειάζεται να επεμβείτε, απλά κρατήστε τους αριθμούς κυκλοφορίας και κάπου μπορεί να μας χρειαστεί αυτό. Εγώ πάντως, δύσκολα θα ανακατευτώ πάλι σε τέτοια περίπτωση …ίσως θα κάθομαι σε καμία γωνία για να μην ξανακάνω λαμακία!
Υ.Γ. Καλό είναι να μαζευτούν σε ένα topic όλα αυτά που λέμε για τα κλεμμένα & σε μια ενότητα οι δημοσιεύσεις με τις κλοπές! Αυτή την στιγμή είδα και στην ποδηλατοαγγελίες topics και στα περί ποδηλάτου άλλα.
66.Χρήστος
Gold Boarder
graphgraph
Φύλο: Άρρεν Τοποθεσία: ΠΑΤΡΑ - Καρδίτσα Birthday: 01/01
…μένει μόνο να περάσουμε αυτά τα σύνορα
με οποιονδήποτε τρόπο
και θα αγαπήσεις μαζί μου τον ανοιχτό ουρανό
γιατί η γη είναι πιο όμορφη από μας…

Απ: Την πάτησα & για να μην την πατήσετε. 6 Μήνες, 3 Εβδομάδες πριν Κarma: 12
Έλα ρε συ χρήστο. Εγώ πιστεύω έκανες σωστά. Έχω σκεφτεί να μου συμβαίνει κι εμένα. Αυτό που έχω αποφασίσει να κάνω σε μία τέτοια περίπτωση είναι απλά να ζητήσω συγνώμη και να πω ότι συμβαίνουν διάφορα τον τελευταίο καιρό και αυτός είναι ο λόγος.

Μου έχει τύχει να "κλέψω" το ποδήλατο της αδερφής μου σε κατάμεστη παραλία της πάτρας και να μη με ενοχλήσει κανένας!!! Οπότε όταν έρχεται ο άλλος από το πουθενά και σου τη λέει κάπως νιώθεις.....
LGM
Moderator
graphgraph
"Together we stand
divided we fall"
(Pink Floyd - "The Wall")

Την πάτησα & για να μην την πατήσετε. 6 Μήνες, 3 Εβδομάδες πριν Κarma: -42
Πήγα να του δώσω το χέρι και να του ζητήσω στο τέλος συγνώμη και δεν το δέχτηκε …και με το δίκιο του… ξέρεις τι είναι να σου έρθει ένας περαστικός και να σε κατηγορεί; Μου έγινε μάθημα! Μετά από αυτό δεν ξέρω αν θα ξαναντιδράσω σε κάτι παρόμοιο και το λέει όλο αυτό για να είστε προσεκτικοί αν σας τύχει.
66.Χρήστος
Gold Boarder
graphgraph
με οποιονδήποτε τρόπο

Απ: Κλοπές 6 Μήνες, 3 Εβδομάδες πριν Κarma: 15
Και εγώ δεν πιστεύω ότι έκανες λάθος, ίσα ίσα. Έδειξες ενδιαφέρον, κάτι που λίγοι κάνουν όταν πρόκειται για περιουσία άλλου. Και απο την στιγμή που είσαι ενεργός ποδηλάτης και γνωρίζεις τι παίζεται με τις κλεψές, λογικό είναι όταν βλέπεις δυο άτομα αμφιβόλου ταυτότητας να τζολέβουν ένα ποδήλατο, να αναλαμβάνεις δράση. Η μόνη μου ένσταση είναι και αυτή που λες, ότι δε βεβαιώθηκες για την κατάσταση πριν αντιδράσεις.

Το σίγουρο είναι ότι κανείς και σε καμία περίπτωση δε θα παραδεχτεί ότι εκεινη τη στιγμή ΚΛΕΒΕΙ. Οπότε να είμαστε έτοιμοι να επιδείξουμε τσαμπουκά και πυγμή σε τέτοιες περιπτώσεις (όταν σιγουρευτούμε).

Και πάλι όμως είναι επικίνδυνο γιατί αν το κλεφτρόνι φοβηθεί και έχει κανα μαχαίρι πάνω του μπορεί να σου κάνει ζημιά. Οπότε, τα μάτια μας ανοιχτά (και ένα λοστάρι περασμένο στο ζωνάρι )
pandoheas
Διαχειριστής
graph

Ερώτηση; 4 Μήνες, 3 Εβδομάδες πριν Κarma: -42
Μια ερώτηση πάνω στο θέμα! Έχουμε παρκάρει το ποδήλατο μας κάπου, το έχουμε κλειδώσει καλά με μια, με δυο ξέρω εγώ αλυσίδες και πάει λέγοντας. Πας να πάρεις το ποδήλατο σου, το ξεκλειδώνεις και διαπιστώνεις πως κάποιος σου έχει βάλει άλλη μια κλειδαριά δικιά του, εκεί τι κάνεις; Άλλη περίπτωση, πας να πάρεις το ποδήλατο σου και βρίσκεις πάνω του άλλο ένα ποδήλατο κλειδωμένο, εκεί πάλι τι κάνεις; Καλά αν είναι κλειδωμένο μόνο πάνω στο δικό σου, το παίρνεις και φεύγεις (το επιπλέον βέβαια ποδήλατο το φέρνουμε στο παράρτημα) αλλά αν είναι περασμένο και σε καμία κολώνα, εκεί που έχεις πιάσει και το δικό σου;
Υ.Γ. 1: Τις απορίες μου αν θέλετε μπορώ να τις μεταφράσω και στα Σουαχίλι!
Υ.Γ. 2: Πριν κάποιες μέρες βρήκε ο πατέρας μου στα Μποζαϊτικά έξω από κάδο για σκουπίδια ένα σκελετό από ποδήλατο MTB full suspension της Molho, 26” Fanatic μαύρο χωρίς ρόδες! Ξέρει πως ασχολούμαι με αυτά και το μάζεψε. Αν το έχει χάσει κάποιος ας μου στείλει pm, αν και δεν νομίζω για να το είχαν αφήσει εκεί …θα το φέρω από το παράρτημα να το μαζέψουμε
66.Χρήστος
Gold Boarder
graphgraph
με οποιονδήποτε τρόπο

Απ: Κλοπές 4 Μήνες, 3 Εβδομάδες πριν Κarma: 15
Χρήστο παιδικός είναι ο σκελετός;
pandoheas
Διαχειριστής
graph

Χάππυ νιου Γίερ 4 Μήνες, 3 Εβδομάδες πριν Κarma: -42
Χάππυ νιου Γίερ
Νίκο, πρέπει να είναι ο κλασικός medium σκελετός που βγάζουν αυτές οι εταιρίες με τα ποδήλατα που απευθύνονται σε μαγαζιά του χώρου με μικρή τιμή(βγάζω έξω τα ποδήλατα που βρίσκουμε μέχρι και σε super market, αυτά είναι άλλη κατηγορία που ίσως δεν πρέπει να τα λέγαμε ποδήλατα), καλή λύση για πρώτο ποδήλατο. Στην Θεσσαλονίκη συναρμολογείτε το συγκεκριμένο και το πρόβλημα που του βρήκα είναι πως όλα τα περιφερειακά του (σασμάν, ντεραγιέρ, ταχύτητες, πεταλιέρα κ.α.) ήταν no name και λίγο άχρηστα! Από ρύθμιση δεν παίρνει τίποτα γιατί είναι όλα… αν δεν το έχει χάσει κανένας θα το κρατήσω και θα κάτσω να τα αλλάξω όλα αυτά από πάνω του για να μπορώ φυσιολογικά να το καβαλήσω.
Υ.Γ. 1: Πέρασα πρόσφατα από την Αλ. Υψηλάντου πάνω από το τμήμα και είδα καμία 15αρία ποδήλατα έξω σορό παρατημενοδεμένα …όποιος έχει κανένα δικό του που έχει χάσει ας πάει να κοιτάξει μήπως είναι τυχερός και το βρει! Αυτό που διαπίστωσα πάλι, είναι ότι δεν υπήρχε κανένα ποδήλατο μεγάλης αξίας.
Υ.Γ. 2: Μετάφρασή στα Σουαχίλι του τίτλου: Furaha ya Mwaka mpya
66.Χρήστος
Gold Boarder
graphgraph
με οποιονδήποτε τρόπο

Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 123
Συντονιστές: admin, LGM, aris_berd, kermit, aramil