|
|
|
|
Τελευταία διόρθωση: 01/02/2012 11:52 από koliri.
|
|
|
Απ: η "σωστή" ταχύτητα του ποδηλάτου! 3 Μήνες, 2 Εβδομάδες πριν
|
Κarma: 12
|
|
Πάμε ρε Κολίρι γμτ...
Ωραίο το κειμενάκι σου. Οι φωτό μου άρεσαν πάρα πολύ. Τα κάδρα σου, οι"στιγμές" πολύ ωραία. Βλέπεις μέσα από αυτές μία διαφορετική άποψη..
Ενώ έκανες τη διαδρομή δεν φαίνεται μέσα από αυτό ότι "ήσουνα στο δρόμο". Έχουμε συνηθίσει φωτό από το δρόμο..από τους ποδηλάτες που κάνουν τις διαδρομές. Όντως μέσα από τις λήψεις σου αυτές φαίνεται ότι το τοπίο είναι ένα τοιχίο που απολαμβάνεις μέσα από τη διαδρομή σου. Η διαδρομή είναι κάτι άλλο.
Έχω μία ένσταση όσο αφορά βέβαια τα μηχανοκίνητα 2τροχα κ 4τροχα που κάνεις το διαχωρισμό. Ολόκληρη η ένστασή μου συνοψίζεται στην φράση του ηθοποιού Stephen Right, "Everywhre is walking distance, if you got the time". Τί θέλω να πώ; και ποια είναι η άποψή μου για όλα αυτά; Αν νοιώθουμε ότι ο χρόνος μας πιέζει τότε το παιχνίδι είναι από την αρχή χαμένο. Οι χρήστες τον πιο γρήγορων μέσων συνήθως έχουν αυτή την πίεση του χρόνου. Υπάρχει και ένα φοβερό βιβλίο που λέγεται "The zen and the art of motorbike maintenance" (στα ελληνικά "Το Ζεν και η τέχνη συντήρησης της μοτοσυκλέτας Ρομπερτ Πίρσινγκ εκδόσεις Κάκτος), ο τύπος καβαλάει μια μηχανή. Επιλέγει επαρχιακούς δρόμους για να μπορεί να πηγαίνει με την ησυχία του και να απολαμβάνει το τοπίο και τη μηχανή. Για μένα, αποκλείοντας το αυτοκίνητο σαν μέσο, η επιλογή ανάμεσα στα υπόλοιπα μέσα που ανέφερε (πόδια, ποδήλατο, μηχανή), είναι θέμα χρόνου και απόστασης. Χρόνο από την άποψη ότι "έχω ένα ΣΚ, έχω 10 μέρες άδεια κτλ). Απόσταση από την άποψη ότι, αν όχι όλοι,οι περισσότεροι από μας έχουμε μια Ιθάκη κατα νου. Η οποία μας δίνει την κατεύθυνση που θα κινηθούμε κάθε φορά, άσχετο αν οι ηδονές τις διαδρομής μας κρατήσουν πίσω και δεν φτάσουμε ποτέ. "Και σιγά σιγά να ξεκινήσουμε για τις γυναίκες μας", όπως τελικά αποφασίζει το Τρίο Μπουλάς, Ζουγανέλης και Μπακιρτζής στην τελευταία σκηνή από το "Ας περιμένουν οι γυναίκες".
Πολλά από όλα αυτά έχουν να κάνουν και με τον επονομαζόμενο "σύγχρονο τρόπο ζωής". Πολλά επίσης με το σκοπό που έχουμε. Για ρώτα, π.χ. μερικούς αθλητές του ποδηλατικού, οι οποίοι κάνουν σχεδόν καθημερινά προπόνηση σε αυτό το δρόμο, αν έχει ποτέ παρατηρήσει κανείς αυτές τις ομορφιές που τον περιβάλουν; Η απάντηση είναι εύκολη πιστεύω.
αυτά τα λίγα, αυθόρμητα, αυτόματα κ μπερδεμένα.
Γαβρήλ
|
|
LGM
Moderator
|
|
Τελευταία διόρθωση: 01/02/2012 12:35 από LGM.
"Together we stand
divided we fall"
(Pink Floyd - "The Wall")
|
|
|
|
Κarma: 15
|
|
Συμφωνώ απολύτως με τα όσα είπε ο σοφός Γαβρήλ. Μόνο που η μηχανή αντενδείκνυται για μένα λόγω του θορύβου. Σου κάνει τα νεύρα ζαρτιέρες μέχρι να φτάσεις.
Άσε που αν δεν ακούς την καρδούλα να χτυπάει ή το λαχάνιασμα στο ανηφόρι δεν αξίζει καμιά διαδρομή!
Φοβερές και οι φωτογραφίες. Μόνη ένσταση η φωτογραφία με το φεγγάρι που βρίσκω ότι έχασε λίγο την φρεσκάδα της με το κουτσούρεμα. Έγινε λίγο "τεχνιτή".
|
|
|
|
Τελευταία διόρθωση: 01/02/2012 12:57 από pandoheas.
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΑ ΜΠΟΦΟΡΙΑ KAI ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΖΩΗΣ!!!
|
|
|
|
Κarma: 1
|
Σωστα τα λες Γαβριηλ. Οι συγχρονοι αστοι παλεύουν καθημερίνα να κερδίσουν τη μαχη με το χρονο και δεν δίνουν σημασία στη μάχη για τη ζωη. Η ζωη και οι εμπειρίες που προσφέρει χάνονται και μένει μετα μόνο ο αποστειρομένος χρόνος.
Οσο για τον ποδηλατικο, εχω παει και γω για προπονησεις και ξέρω. Ειναι απλα επικεντρωμενοι αλλου. Ολοκληρωτικα. Δεν ξερουν τι βλεπουν.
Νικο! Η φωτο δεν εχει υποστει επεξεργασια. Ηταν δειλινο και το φεγγαρι ανεβαινε. Πολλες φωτο τις διορθωνω αμα θεωρω οτι προσδιδει στο ρεαλισμο, αλλα στη συγκεκριμενη δεν το εχω κανει 
|
|
|
|
|
|
|
Συνιστώ προσοχή. 3 Μήνες, 2 Εβδομάδες πριν
|
Κarma: -42
|
Θα σας πω, γαμάτα όλα αυτά, αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ!  Και γιατί προσοχή; Είμαι κι εγώ από αυτούς που χαζεύουν στον δρόμο …αλλά έχω φάει τούμπα ( τούμπες) στον δρόμο. Οι στραβοτιμονιές είναι το ελάχιστο, μπορούμε να τις πάθουμε και από την κούραση.  Το έχω ξαναπεί, αν όχι εδώ μέσα σε συζήτηση με ποδηλάτες, ότι μια φορά όπως πήγαινα για κέντρο από Όθωνος Αμαλίας, στο ύψος την Νόρμαν εκεί που περνάνε οι γραμμές του τραίνου, χάζευα μέσα στο λιμάνι τα πλοία και το ποδήλατο πήρε τον δρόμο του παράλληλα με τις γραμμές κι εγώ τον δικό μου μαζί με τον δρόμο και έφαγα μια σούπα… ευτυχώς που δεν ερχότανε κανένας από πίσω μου και ευτυχώς που φόραγα και κράνος! Εντάξει, μπορεί να είστε πιο προσεκτικοί από μένα, αλλά τουλάχιστον κράνος θα έλεγα να βάζετε στο κεφάλι σας έστω και για ένα τετράγωνο δρόμο.
Όσο για το άλλο σκέλος της κουβέντας, έχω να προσθέσω πως κάποιοι ενώ έχουν τον χρόνο να κάνουν κάτι τέτοιο …διαδρομές πεζοί, με ποδήλατο… δεν είναι και τόσο ξεκούραστοι σωματικός να το κάνουν και γι’ αυτό δεν ξεκινάνε για κάτι τέτοιο. Να μου πείτε, μια απόφαση είναι!; Εδώ φύγαμε την ίδια μέρα που δουλεύαμε με τον Φίλλιπο και 12:00 το βράδυ
Υ.Γ. Κάποια στιγμή θέλω να δημιουργήσουμε ένα topic με τα επικίνδυνα σημεία ( μεγάλες λακκούβες, χάλια οδοστρώματα κ.α.) εδώ γύρω, για να προσέχουμε και να μην έχουμε και φθορές στα οχήματα μας.
|
|
|
|
Τελευταία διόρθωση: 01/02/2012 16:18 από 66.Χρήστος.
…μένει μόνο να περάσουμε αυτά τα σύνορα
με οποιονδήποτε τρόπο
και θα αγαπήσεις μαζί μου τον ανοιχτό ουρανό
γιατί η γη είναι πιο όμορφη από μας…
|
|
|
|
|
|
Kolirie, δεν είπα εξεργασία ρε, κουτσούρεμα! Το cropping στη photoshopική!
|
|
|
|
|
|
|
Απ: Συνιστώ προσοχή. 3 Μήνες, 2 Εβδομάδες πριν
|
|
|
Χρήστο δεν έφταιγε η απροσεξία, το prorider έφταιγε! :PP
|
|
|
|
|
|
|
Γιατί το Pro-rider; 3 Μήνες, 2 Εβδομάδες πριν
|
Κarma: -42
|
|
|
|
|
|