Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

καλοκαιρινές ποδηλατοδιακοπές!!!
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 12345678
ΘΕΜΑ: καλοκαιρινές ποδηλατοδιακοπές!!!
καλοκαιρινές ποδηλατοδιακοπές!!! 11 Μήνες, 3 Εβδομάδες πριν Κarma: 4
Γειά σας παιδια!!!
Καιρός να κανονίσουμε την καλοκαιρινή μας εξόρμηση όπως πέρισι στην Ιθάκη!
Κοιτάζω για Ιόνιο μιας και έχουμε πιο άμεση πρόσβαση. Οκ;
Οι μερες που λεμε ειναι αμέσως μετα την εξεταστική, αρχες Ιουλίου

Αν και στην αρχή είχαμε πει για Παξούς, μου φαίνεται οτι θα φαμε πολύ χρόνο στο καραβι, γιατι θέλουμε 7 ώρες Πάτρα-Κερκυρα και και μετα 4 ώρες Κερκυρα-παξους ή αν θέλουμε να να παμε στο νότιο λιμανι του νησιου για να παρουμε καραβι για παξους θα μας φαει η διαδρομη που δεν ειναι και λιγη και ουτε ευκολη!

Ετσι έχω να αντιπροτείνω τη Ζακυνθο!!!
Και αρχίζω! Ξεκινάμε απο Πάτρα για το λιμανι της Κυλίνης, οι πιο τολμηροί με ποδηλατα περίπου 3 ώρες και οι πιο αδύναμοι(που θέλουν να κρατήσουν δυναμεις για το νησί, σαν εμενα!) με το λεωφορείο!Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ εκτελούν καθημερινά δρομολόγια για το λιμάνι της Κυλλήνης. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 1 ώρα. Από την Κυλλήνη υπάρχει άμεση ανταπόκριση φεριμπότ για Ζάκυνθο. Υπάρχουν καθημερινά τουλάχιστον 4 δρομολόγια. Η απόσταση είναι 18 ναυτικά μίλια και το ταξίδι διαρκεί περίπου 1 ώρα. Αναχωρήσεις από Πάτρα - Ζάκυνθο: 11:00 - 16:00 – 20:30. Για τιμές και ακριβή δρομολογια πρεπει να παω να ρωτησω στα Κτελ Ζακύνθου.

Εστω ότι φτάσαμε στη πόλη της Ζακύνθου, μετά μπορούμε να παμε προς Λαγανά (στο νοτιο μερος) που ως γνωστό ειναι υπέροχα και στον χάρτη φαινεται εύκολη η διαδρομή! Μόλις 7,6 χλμ σε πεδιαδα! Το 'χουμε ανετα!
Λογικά θέλουμε να μείνουμε σε camping! Παρακάτω σας έχω δυο που βρήκα (το πρωτο το σηναντησα σε πολλά site)

1. www.laganascamping.com/
και οι τιμες εδω: www.camping.gr/campingplatz/laganas/laga-engl.htm
2. site.tartaruga-camping.com/index.php?id=2

Επίσης, θα μπορουσαμε να πάμε και στις Αλυκές (προς βορεια), που πάλι έχει κάμποσα camping και η πρόσβαση ειναι παλι ευκολούτσικη. Μπορούμε να παμε νοτια Ζακυνθο-> Λαγανα 7.6 χλμ και μετά βόρεια Λαγανά-> Αλυκές 19.4 χλμ είτε βόρεια απο Ζακυνθο->Αλυκες 16 χλμ και μετα νοτια Αλυκες-> Λαγανά 19,4 χλμ.

Για camping στις Αλυκές εχει αυτά:
1. www.alykescamping.gr/
2. www.zanteweb.gr/zakynthos.zante/gr/camping-paradise
3. www.zanteweb.gr/zakynthos.zante/en/camping-zante

Καποιος με Google earth να κοιταξει τα υψόμετρα αν και στον χάρτη που κοιτάζω στις συγκεκριμένες πορείες φαίνονται πεδιαδες!

Ακούω προτάσεις και αντιπροτάσεις!
Τα λεμε!!!
και μερικες φωτογραφίες να θυμηθούμε τα παλια!

maria
Expert Boarder
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ maria.gr.p marmarimaria-16@hotmail.com
Τελευταία διόρθωση: 04/06/2011 13:24 από maria.
maria
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: καλοκαιρινές ποδηλατοδιακοπές!!! 11 Μήνες, 3 Εβδομάδες πριν Κarma: 0
συμπληρώνω
Το λιμάνι λέγεται Κυλλήνη, έχει και ωραίο ενετικό κάστρο το Χλεμούτσι
Οι τιμές για το καράβι είναι αυτές www.ionianferries.gr/prices.asp
Για το κτελ νομίζω είναι περίπου 7-8 ευρώ το άτομο αλλά δεν ξέρω για τα ποδήλατα τι θα γίνει.
Η διαδρομές είναι κυρίως επίπεδες στο κάμπο δηλαδή μεταξύ Πόλης-Λαγανά-Τσιλιβή-Αλυκές
Οι ανηφόρες αρχίζουν για βόρεια όπως ναυάγιο, Βολίμες και για νότια όπως Βασιλικό.
Οι δρόμοι προφανώς είναι στενοί και δεν είναι φιλικοί προς τα ποδήλατα οπότε χρειάζεται προσοχή.
Αν και ο Λαγανάς είναι το επίκεντρο προτείνω καλύτερα Αλυκές για camping για να είστε στο μέσο του νησιού και πιό ήρεμα.
baobab
Senior Boarder
graphgraph

Απ: καλοκαιρινές ποδηλατοδιακοπές!!! 11 Μήνες, 3 Εβδομάδες πριν Κarma: 4
ομορφα! φαινεται οτι ξερεις!!! εχεις ξαναπαει να μας προτείνεις διαδρομες και τοποθεσίες; θα ερθεις μαζι;
maria
Expert Boarder
graphgraph
Τελευταία διόρθωση: 04/06/2011 13:56 από maria.
maria

Απ: καλοκαιρινές ποδηλατοδιακοπές!!! 11 Μήνες, 3 Εβδομάδες πριν Κarma: 0
maria έγραψε:
ομορφα! φαινεται οτι ξερεις!!! εχεις ξαναπαει να μας προτείνεις διαδρομες και τοποθεσίες; θα ερθεις μαζι;

ε ξέρω με ποδήλατο δεν έχω κάνει μεγάλες διαδρομές αλλά μπορώ να προτείνω μέρη και διαδρομές ανάλογα με το τι θέλει ο κόσμος
baobab
Senior Boarder
graphgraph

Απ: καλοκαιρινές ποδηλατοδιακοπές!!! 11 Μήνες, 3 Εβδομάδες πριν Κarma: 2
και εγω φετος σκεφτομαι να κανω τις πρωτες μου διακοπες με το ποδηλατο για καποιο προρισμο δωδεκανησων. κανονιστε και σεις εδω κατι προς ιονιο μιας και βλεπω οτι ψηνεστε οι πιο πολλοι λογω λιμανιου, και μπορει να σας ακολουθησω και γω αν δεν φυγω στα καπακια απο πατρα
stkal
Senior Boarder
graphgraph

Ποδηλατό-εκδρομή στους Παξούς! 11 Μήνες, 3 Εβδομάδες πριν Κarma: -42
No 1 λάθος είναι πως κακός έβαλες τα camping. Εμείς πάμε μόνο για ελεύθερο και όπου μας αρέσει και ας μην τους αρέσει! Γενικά πάντως διαφωνώ με την Ζάκυνθο… είναι πολύ αφιλόξενο νησί για ποδήλατο. Άλλωστε, τα καλύτερα μέροι του νησιού είναι βορειοδυτικά (ROXA, Λιμνιώνας, Ναυάγιο), εκεί που δεν θα μπορέσουμε να πάμε! Έχει ανηφόρες, που μπορεί να είναι πιο light από της Ιθάκης, αλλά είναι μεγαλύτερες σε μήκος και δεν τις κάνεις για κανέναν λόγο με πράγματα μαζί. Γενικά στο νησί, επειδή έχω μια καταγωγή από εκεί όπως και ο baobab, έχει πολύ κόσμο από Μάη και μετά και γίνονται πολλά στους δρόμους… ιδικά προς Λαγανά μεριά που λέτε …και από Αλυκές, δεν θα μας αφήσουν πουθενά να κάνουμε ελεύθερο camping. Εγώ, θα έλεγα να ξανασκεφτούμε τους Παξούς. Είναι πολλές οι ώρες, αλλά δεν θα βρισκόμαστε πάνω στα ποδήλατα… και μπίρι-μπίρι περνάει η ώρα. Απλά, δεν θα πάμε μόνο για 3 βράδια, να πάμε και για παραπάνω αφού θα το κάνουμε όλο αυτό! Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω πόσο φιλόξενοι είναι οι Παξοί σε ποδήλατα και ελεύθερο camping;!
Υ.Γ. 1: Ο Φίλλιπος κι εγώ, είχαμε σκεφτεί αρχικά, όταν λέγαμε για Παξούς, να πάμε με τα ποδήλατα μέχρι την Ηγουμενίτσα. Όποιος έχει υπομονή και αντοχές για Πισαετός να μας το πει!
Υ.Γ. 2: Τι ρεμάλια είναι αυτά στις φωτογραφίες;
66.Χρήστος
Gold Boarder
graphgraph
Φύλο: Άρρεν Τοποθεσία: ΠΑΤΡΑ - Καρδίτσα Birthday: 01/01
…μένει μόνο να περάσουμε αυτά τα σύνορα
με οποιονδήποτε τρόπο
και θα αγαπήσεις μαζί μου τον ανοιχτό ουρανό
γιατί η γη είναι πιο όμορφη από μας…

Απ: Ποδηλατό-εκδρομή στους Παξούς! 11 Μήνες, 3 Εβδομάδες πριν Κarma: 14
Χρήστο με αυτά που γράφεις θα σου πέσει το κάρμα, πρόσεχε

Στο θέμα μας τώρα, εγώ αλλά και ο Gerry θα είμαστε βεβαίως μέσα (τον Gerry δεν τον ρωτάω, του απαγορεύεται να μην έρθει).

Πιστεύω και εγώ ότι οι Παξοί θα είναι πιο καλός στόχος, χωρίς να έχω πάει. Με πράγματα στην πλάτη και την ζέστη του καλοκαιριού δυστυχώς είναι δύσκολες οι μεγάλες αποστάσεις. Κάποιοι μπορεί να τα καταφέρουμε, αλλά δεν μπορούμε να υποθέσουμε ότι θα το κάνουν όλοι και να αρχίσουν να πέφτουν σαν τα κοτοπουλάκια

O Johnny Legend μαζί μας, είθε και αυτή η εκδρομή να είναι κατεστραμμένη και διεστραμμένη σαν την προηγούμενη!
eloy
Expert Boarder
graphgraph
Φύλο: Άρρεν Τοποθεσία: Ρίο Birthday: 12/26
Τελευταία διόρθωση: 05/06/2011 11:49 από eloy.
Μην τσιτώνεις πολύ, χαλάρωσε το βυζάκι σου! Copyright 66.Χρήστος

Απ: Ποδηλατό-εκδρομή στους Παξούς! 11 Μήνες, 3 Εβδομάδες πριν Κarma: 4
ψαχνω πληροορίες για παξούς τώρα! σαν ταξιδιωτικο γραφείο νιώθω!
maria
Expert Boarder
graphgraph
maria

Απ: καλοκαιρινές ποδηλατοδιακοπές!!! 11 Μήνες, 3 Εβδομάδες πριν Κarma: 16
Μία πιθανή διαδρομή για Ηγουμενίτα:

maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&...8354&t=h&z=8

Ξέρει κανείς αν απαγορεύονται το ποδήλατα στην σίραγγα Ακτίου-Πρέβεζας;
Αν δεν ξέρει κανείς, τότε δεν απαγορεύονται
Η διαδρομή είναι 247Km, και προβλέπεται να την κάνουμε σε 5 ώρες με μια 15άλεπτη στάση στην πρέβεζα Πλάκα κάνω, διανυκτέρευση στην Πρέβεζα ήθελα να πω. Σε 2 μερούλες είμαστε εκεί.
philippos_tio
Gold Boarder
graphgraph
Φύλο: Άρρεν philippos_tio philippos_tio Τοποθεσία: Πάτρα-Γηροκομειό Birthday: 09/13
Τελευταία διόρθωση: 05/06/2011 12:30 από philippos_tio.
Υψόμετρο: min: -20m, max: 1520m
νομοί (13/52): Αχαϊας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Φωκίδας, Κορινθίας, Κεφαλληνίας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας. Επόμενοι: Βοιωτίας, ???
Σύνολο: 47000Km (1.175 κύκλοι γης)

Απ: Ποδηλατό-εκδρομή στους Παξούς! 11 Μήνες, 3 Εβδομάδες πριν Κarma: 4
Οκ!
Σας δίνω στοιχεία για παξούς!

1. Για να φτάσουμε Κέρκυρα και μετα Παξούς μπουρούμε:
να παρουμε καράβι από Πάτρα που ξεκινάει τα μεσάνυχτα και φτανει 6:15 με anek lines και το κανονικο εισητηριο για κατάστρωμα εχει 22,50€ και με minoan 6:45 Κέρκυρα και το εισητήριο εχει 29,00€. Νομίζω ότι τα δρομολόγια δεν ειναι καθυμερινα, πρεπει να το ψαξω.
Και μετά παίρνουμε καράβι για Παξούς. Δρομολόγια εδω: www.terrakerkyra.gr/per-pax-diap/gr/pax-dromologia.html εδω λέει ιπτάμενο δελφίνι αλλά σίγουρα θα έχει και άλλα κανονικα.

2. Για να φτάσουμε Ηγουμενίτσα και μετα Παξούς μπορούμε:
2.α Να παμε με ποδήλατα μέχρι την Ηγουμενίτσα (συμβουλευτητε τον Φιλιππο!) και μετά καραβι για Παξούς. Δρομολόγια εδω αλλα πρεπει να τα επιβεβαιώσουμε: www.terrakerkyra.gr/per-pax-diap/gr/pax-dromologia.html

2.β Να πάμε με λεωφορείο μέχρι την Ημουμενίτσα (ισως παει το λεωφορείο για Γιαννενα αλλιώς δεν εχει) και μετά να παρουμε το καράβι για παξούς (www.terrakerkyra.gr/per-pax-diap/gr/pax-dromologia.html)
Δρομολόγια για ΚΤΕΛ εδω: achaiaktel.gr/?module=default&pages_id=39&lang=el

Αφού φτάσουμε μπορούμε να παμε παντού γιατι οι αποστάσεις ειναι ελάχιστε και εύκολες στο υψομετρο! Το χουμε!!! Ολο το μήκος του νησιού ειναι 12 χλμ. Ειχα παει και περυσι μόνο στην πόλη των παξών και ήταν πραγματικά υπέροχα! Ειναι και καταπράσινο όλο το νησί και θα εχουμε ωραια διαδρομή!
maria
Expert Boarder
graphgraph
maria

Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 12345678