Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Πανδόχειος Πόθος: Στις σπηλιές των Ασκητών
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 123
ΘΕΜΑ: Πανδόχειος Πόθος: Στις σπηλιές των Ασκητών
Πανδόχειος Πόθος: Στις σπηλιές των Ασκητών 5 Μήνες, 3 Εβδομάδες πριν Κarma: 15
Κατά τη γνώμη μου το πιο ενδιαφέρον και ιδιαίτερο επεισόδιο της σειράς Πανδόχειος Πόθος. Κάτι που ίσως δεν το έχει κάνει κανένας στο παρελθόν και θεωρώ ότι θα είναι εμπειρία ζωής. Στη νότια πλευρά της Βαράσοβας υπήρξαν ασκητήρια μέσα σε σπηλιές, ενώ μιλάνε και για δεκάδες αρχαία μοναστήρια στην περιοχή. Ο στόχος της αποστολής λοιπόν είναι να κοιμηθούμε στις σπηλιές αυτές το βράδυ του Σαββάτου και την Κυριακή να φύγουμε για κορυφή(ές).

Η διαδρομή θα περάσει απο Καλαβρούζα (στο χωριό που είχαμε αφήσει τα ποδήλατα όταν πηγαμε Παλιοβούνα), Τρίκορφο κλπ για να καταλήξει Κάτω Βασιλική όπου και θα αφήσουμε τα ποδήλατα.

Τελικά η διαδρομή θα περνάει απο τον δρόμο για Μεσολόγγι και θα φτάνει Άνω Βασιλική.

Η διαδρομή με τα ποδήλατα είναι μεγαλούτσικη με ορεινούς δρόμους και ανηφόρια ενώ η Βαράσοβα είναι αρκετά απαιτητική. Όσοι ενφδιαφέρονται πρέπει να έχουν κάποια εμπειρία.

Συμφωνούμε όλοι απο τώρα ότι δεν θα αλλοιώσουμε σε καμία περίπτωση το περιβάλλον του σπηλαίου. Δεν παίρνουμε τίποτε, δεν αφήνουμε τίποτε, δεν χαράζουμε τίποτε, δεν πειράζουμε και δεν μετακινούμε τίποτε, δεν αγγίζουμε καν τίποτε - επειδή οι μύκητες και ό,τι άλλο, μεταφέρουμε, αλλοιώνει το χρωματισμό και την υφή των πετρωμάτων και των σπηλαιολογικών σχηματισμών. Κάτι που σημαίνει ότι όποιος πιστευει ότι χωρίς φωτιά δε θα αντέξει, να μην έρθει γιατί θα έχουμε πρόβλημα!

=============================================================
► Έκαστος πρέπει οπωσδήποτε να έχει:

ΦΩΣΦΟΡΙΖΕ ΓΙΛΕΚΟ (θέμα ασφαλείας στη διαδρομή με το ποδήλατο)
ΦΩΤΑΚΙΑ (θέμα ασφαλείας στη διαδρομή με το ποδήλατο)
ΚΡΑΝΟΣ (θέμα ασφαλείας στη διαδρομή με το ποδήλατο)
ΦΑΚΟ (θέμα ασφαλείας στο βουνό τη νύχτα)
3 κοσνέρβες (ο Σεφ του πανδοχείου προτείνει 2 γίγαντες και 1 Ντολμαδάκια - Ελόμας)
1 ή μισό καρβελι ψωμί
600γμ Ξηρούς καρπούς (προτείνεται αναμειξη στράγαλου με σταφίδα)
3 Παστέλια
1 Μαύρη σοκολάτα
3 λίτρα νερό (Ή παίρνετε νερό μόνο για τη διαδρομή και γεμίζετε στο χωριό)
Σακίδιο (προτείνεται > 65 LT)
Υπνόσακο
Σκούφο
Μπουφάν/αντιανεμικό
Γάντια
Κασκόλ
2 ή 3 κοντομάνικες
2 ζευγάρια επιπλέον κάλτσες
Υπόστρωμα
Φουσκωτό μαξιλαράκι
Πηρούνι/κουτάλι
Σουγιάς
Φυσική κατάσταση
Καλή διάθεση
Κινητό τηλέφωνο
ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ (το ρολό που έχει μερικές) << Πολύ πιθανό το έδαφος στη σπηλιά να είναι λάσπη ή μουσκεμένο χώμα
Καμια κουβερτούλα

► Τουλάχιστον Χ/2 (Χ ο αρθιμός των συμμετεχόντων) από την ομάδα θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουν:

Μαρμελάδα ή Φυστικοβούτυρο << Θα έχει ο Τάσος
Μπαλώματα << Θα έχω εγώ & Φίλιππος
Τρόμπα << Θα έχω εγώ & Φίλιππος
Βασικά εργαλεία << Θα έχω εγώ & Φίλιππος
Σπίρτα, τσακμάκι << Θα έχω εγώ

Όποιος θα φέρει κάτι απο τα παραπάνω ας το πει να τον προσθέσω.
=============================================================

Εώς τώρα σίγουροι συμμετέχοντες: Γκανταλφ, Εγώ, Φίλιππος γρανάζης, Στάθης, Τάσος, Στέφανος + Άρης, Αντρέας
pandoheas
Διαχειριστής
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Άρρεν Τοποθεσία: Εξωτική Πάτρα
Τελευταία διόρθωση: 02/12/2011 00:20 από pandoheas.
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΑ ΜΠΟΦΟΡΙΑ KAI ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΖΩΗΣ!!!
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: Πανδόχειος Πόθος: Στις σπηλιές των Ασκητών 5 Μήνες, 3 Εβδομάδες πριν Κarma: 3
εγραψες μεγαλε!!!Οποιος δει φωτογραφιες στο ιντερνετ απο την περιοχη θα πειστει κατευθειαν οπως εγω δεν ανεβαζω καμια γιατι ειναι παρα πολλες..ειθε ο καιρος να ειναι συμμαχος μας φιλτατε πανδοχεα..
http://www.varasova.gr/routes.asp
bobos
Senior Boarder
graphgraph
bobostathis6@hotmail.com
2 πραγματα ειναι απαραιτητα για τις διακοπες.το μαγιο και το ποδηλατο.και δεν ειμαι σιγουρος για το πρωτο...

Απ: Πανδόχειος Πόθος: Στις σπηλιές των Ασκητών 5 Μήνες, 3 Εβδομάδες πριν Κarma: 0
Αν δεν παίξει κάτι διαφορετικό θα είμαι κι εγώ μεσα.. Αντε μάγκες πάμε πάλι βουνό!!!!!!!
D4skalosM
Fresh Boarder
graphgraph

Απ: Πανδόχειος Πόθος: Στις σπηλιές των Ασκητών 5 Μήνες, 3 Εβδομάδες πριν Κarma: 16
Μάλλον θα αναγκαστώ να σας ακολουθήσω, αλλά πρέπει να ετοιμαστούμε και για μπανάκι, μιας και θα φτάσουμε στο Κρυονέρι!
philippos_tio
Gold Boarder
graphgraph
Φύλο: Άρρεν philippos_tio philippos_tio Τοποθεσία: Πάτρα-Γηροκομειό Birthday: 09/13
Υψόμετρο: min: -20m, max: 1520m
νομοί (13/52): Αχαϊας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Φωκίδας, Κορινθίας, Κεφαλληνίας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας. Επόμενοι: Βοιωτίας, ???
Σύνολο: 47000Km (1.175 κύκλοι γης)

Απ: Πανδόχειος Πόθος: Στις σπηλιές των Ασκητών 5 Μήνες, 3 Εβδομάδες πριν Κarma: 3
θα παρακαλουσα το πανδοχειο της βαρασοβας να γραψει τα απαραιτητα της εκδρομης μην ξεχασουμε καμια γκλιτσα αν ερθω αναλαμβανω το δειπνο για ολους!!! αρκει να υπαρχει ενα γκαζακι..οσο για το νερο δεν χρειαζεται εχει πηγαδι στην κορυφη
bobos
Senior Boarder
graphgraph
bobostathis6@hotmail.com
Τελευταία διόρθωση: 28/11/2011 16:24 από bobos.
2 πραγματα ειναι απαραιτητα για τις διακοπες.το μαγιο και το ποδηλατο.και δεν ειμαι σιγουρος για το πρωτο...

Απ: Πανδόχειος Πόθος: Στις σπηλιές των Ασκητών 5 Μήνες, 3 Εβδομάδες πριν Κarma: 2
Χα, είμαι περισσότερο από ενδιαφερόμενος, αν και με φοβίζει το "ίσως δεν το έχει κάνει κανένας στο παρελθόν". Με έναν έμπειρο Πανδοχέα ωστόσο οι φόβοι μου κάνουν φτερά!
aris_berd
Moderator
graphgraph

Απ: Πανδόχειος Πόθος: Στις σπηλιές των Ασκητών 5 Μήνες, 3 Εβδομάδες πριν Κarma: 15
Επειδή η συγκεκριμένη εκδρομή είναι λίγο περίεργη θα έρθουν αυτοί που θα το δηλώσουν αύριο στη συνέλευση (θέμα ασφάλειας). Δε θα γράψω την ώρα άφιξης εδώ δηλαδή.

Οι εξ Αθηνών το συζητάμε μέσω τηλεφώνου!

Σας παρουσιάζω τη θέα απο το πανδοχείο Βαράσοβας!
pandoheas
Διαχειριστής
graph
Φύλο: Άρρεν Τοποθεσία: Εξωτική Πάτρα
Τελευταία διόρθωση: 28/11/2011 21:54 από pandoheas.
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΑ ΜΠΟΦΟΡΙΑ KAI ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΖΩΗΣ!!!

Απ: Πανδόχειος Πόθος: Στις σπηλιές των Ασκητών 5 Μήνες, 3 Εβδομάδες πριν Κarma: 16
Συμφωνω με Πανδοχέα για την "πριβέ" δηλωση συμμετοχης καθως και θα ηθελα να προτείνω να μην δίνονται πολλές πληροφορίες στο φόρουμ για τα διαδικαστικά πχ. που αφηνονται τα ποδηλατα, διαδρομες και λεπτομερειες γιατι κάποιος που ειναι άπειρος μπορεί να βρει τον μπελά του...

οποιος ενδιαφέρεται, θα μπορει να διαβαζει τον τιτλο του φορουμ , ημερομηνιες, ωρα και να δηλωνει συμμετοχη (με προσωπικο μνμ/κινητο/ηλεκτρονικο ταχυδρομείο)

... οπως επίσης και οι φωτογραφίες να μην δείχνουν πρόσωπα.

σε συνδυασμό με αυτα που διάβαζα πιο πριν...

www.e-magazino.gr/index.php/eidiseis/end...opaiki-epitropi.html

Υ.Γ. Καλά να περάσετε και να προσέχετε τις νυχτερίδες !!! (αλήθεια, πεφτουν σε χειμερια ναρκη το χειμωνα?)
otinanai
Senior Boarder
graphgraph
Τελευταία διόρθωση: 29/11/2011 20:22 από otinanai.

Απ: Πανδόχειος Πόθος: Στις σπηλιές των Ασκητών 5 Μήνες, 3 Εβδομάδες πριν Κarma: 2
Διαφωνώ με τον προηγούμενο ποδηλάτη-πάτρας, δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα αν πούμε δυο πράγματα παραπάνω στο ποστ, ούτε κανέναν μπελά θα βρούμε (έχει βρει κανείς μέχρι τώρα. Αντιθέτως, οποιοσδήποτε μπορεί να πάρει ιδέες και να προχωρήσει ένα βήμα ακόμα τον Πανδοχείος Πόθο από κάποιες πληροφορίες που θα βρει εδώ. Αυτό δεν είναι το φόρουμ;
aris_berd
Moderator
graphgraph

Φασόλια πήρατε; 5 Μήνες, 3 Εβδομάδες πριν Κarma: 16
μια μελέτη άμεσα σχετιζόμενη με την κύρια διατροφή μας:

pournari.blogspot.com/2011/11/blog-post_9930.html

Πρέπει να προστεθούν και οι προοθητικές ικανότητες, οι οποίες ήταν η κύρια υποβοήθηση σε αρκετές απότομες ανηφόρες, αντίστοιχο του γνωστού "turbo".
philippos_tio
Gold Boarder
graphgraph
Φύλο: Άρρεν philippos_tio philippos_tio Τοποθεσία: Πάτρα-Γηροκομειό Birthday: 09/13
Υψόμετρο: min: -20m, max: 1520m
νομοί (13/52): Αχαϊας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Φωκίδας, Κορινθίας, Κεφαλληνίας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας. Επόμενοι: Βοιωτίας, ???
Σύνολο: 47000Km (1.175 κύκλοι γης)

Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 123