9/3/2010 14:55, Γούναρη 74, ρεύμα ανόδου
Ανεβαίνω την Γούναρη, και ενώ προσπερνάω παράνομα παρκαρισμένο αυτοκίνητο
με προσπερνά ένα φορτηγό. Επειδή ενστικτοδώς έκανα πιο δεξιά, χτύπησα και έσπασα τον καθρέπτη του παρκαρισμένου αυτοκινήτου.
Αλλά δεν έφυγα, σταμάτησα. Μου ζήτησε 10 ευρώ για την ζημιά (ήταν παλιός ο καθρέπτης). Του απάντησα ότι δεν του δίνω λεφτά έτσι, και αν τα θέλει να φωνάξει την αστυνομία.
Έτσι και έγινε. Στις 15:00 τους τηλεφώνησε, και στις 15:25 ήρθαν 2 "Ζ".
Μου έλεγαν να του δόσω 20 ευρώ και να λήξει εκεί το θέμα. Άρχησα τα δικά μου, ότι με στρίμωξε φορτηγό και δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς, ότι υπάρχουν παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα παντού γιατί δεν τα γράφει κανείς, ότι κινδυνεύω κάθε φορά που τα προσπερνάω, και άλλα τέτοια. Οι "Ζ" μου είπαν ότι
εδώ δεν είναι Αμστερνταμ και δεν υπάρχουν ποδηλατόδρομοι. Μετά από ένα σύντομο διάλογο σε αυτό το θέμα τους ρωτάω: Αφού δεν υπάρχουν ποδηλατόδρομοι, κακώς κυκλοφορώ με ποδήλατο;
Η προφορική απάντηση απάντισή τους ήταν:
"Ναι, κακώς κυκλοφορείς με ποδήλατο, να κυκλοφορείς με αυτοκίνητο μέσα στην Πάτρα, να πηγαίνεις με αυτό στην δουλειά σου" (ψάχνω τοίχο ή κολώνα να χτυπήσω το κεφάλι μου για να συνέλθω μήπως δεν ακούω καλά, αλλά φοράω το κράνος)
Οι "Ζ" προσπαθουν να με πείσουν να δόσω το 20άευρω, να τελειώνουμε. Αλλά εγώ δεν τους περίμενα τόση ώρα γι'αυτό.
Τους ρώτησα: "τι θα γίνει με αυτά τα παράνομα αυτοκίνητα, δεν θα τα γράψει κανείς;"
Μου απάντησαν ότι αυτή είναι δουλειά της δημοτικής αστυνομίας, και αυτοί έχουν πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθούν.
Ωραία, τους απαντώ, αν δεν είχα κάνει πιο δεξιά για να χτυπήσω τον καθρέπτη, και με είχε πατήσει το φορτηγό, ποιος θα αναλάμβανε να με ξεκολλήσει από τον δρόμο, η δημοτική αστυνομία ή εσείς;
Σε εκείνο ακριβώς το σημείο άλλαξε τελείως η στάση των "Ζ". Ζήτησαν ταυτότητες
και διπλώματα και κατέγραψαν το γεγονός στο τετράδιό τους. Είπαν ότι από εκεί και πέρα, άν θέλουμε να κινηθούμε δικαστικώς, αυτοί έχουν κατεγραμμένο το γεγονός.
Ο άνθρωπος με το σπασμένο καθρέπτη ήταν ήρεμος ευγενικός και με ειρηνικές διαθέσεις, τους ρώτησε αν με την καταγραφή του γεγονότος είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε νομική συνέχεια στο θέμα. Του είπαν ότι αν τα βρούμε μεταξύ μας δεν υπάρχει πρόβλημα. Τελικά του έδωσα τα 20 ευρώ και φύγαμε.
Αν δεν ήταν "κύριος" και πήγαινε με τσαμπουκά, θα έπερνε τα @@@@@ μου και την συνέχεια στα δικαστήρια.
Αλλά την έκανα την μ@λ@κί@ μου πάλι. Έπρεπε να τους ζητήσω να μου δόσουν γραπτά αυτή την θεϊκή δήλωση με το αυτοκίνητο στην Πάτρα.