Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

γιατι πολλα ακουγονται...
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1234
ΘΕΜΑ: γιατι πολλα ακουγονται...
Απ:Ας μην ακουστούν άλλα 1 Χρόνος, 7 Μήνες πριν Κarma: 0
Μήπως λοιπόν μια καλή ιδέα-πρόταση είναι να προσπαθήσουν και οι ποδηλατικές ομάδες να γίνουν γνωστές από τα ΜΜΕ; Μήπως να γράψει κάποιος ένα άρθρο και να ζητηθεί από τις εφημερίδες να το δημοσιεύσουν ώστε να γίνει γνωστή η δράση και ο σκοπός των ομάδων; Μήπως να εμφανιστούν τα μέλη σε κάποια εκπομπή στην τηλεόραση; Μήπως να επιδιωχθεί κάποια συνάντηση με το Δήμο και με άλλους φορείς; Μήπως να σταλεί μια επιστολή στο Υπουργείο Περιβάλλοντος με τα προβλήματα που υπάρχουν στην Πάτρα;
maccabi990
Junior Boarder
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ:Ας μην ακουστούν άλλα 1 Χρόνος, 7 Μήνες πριν Κarma: 1
εγω θα συμφωνησω μαζι σου αλλα αν δεις τια απαντησεις που εχουν εδω μεσα θα διαπιστωσεις την σταση απεναντι στα ΜΜΕ πχ

τα γραπτα μενουν !!!!!!!!

κρατος, μμε,παρακρατικοί όλα τα καθαρματα δουλεύουνε μαζί.τελεία.

δεν βλεπω παντου συνομωσιες και παρακρατικους και κακους φιλε pariz αλλα θελω και προσπαθω να βλεπω και καλους και κακους σε ολα τα επαγγελματα μηπως τελικα αυτο που κανετε εσεις εδω η εσυ και βλεπετε σε ολους τους μπατσους γουρουνια δολοφονους σε ολα τα ΜΜΕ παρακρατικους και καθαρματα ειναι τελικα αυτο που πολεματε ρατσισμος? αλαλ δεν το χετε σκεφτει ποτε τοσες μερες βλεπω απαντησεις και δεν μιλησα απο σεβασμο και για να μην οξυνω τα πραγματα και επιδη κατα βαθος στενοωρηθηκα γιατι παρεξηγηθηκα επειδη η κριτικη μου θεωρηθηκε επιθεση και δενε χω μαθει να επιτιθεμαι υπουλα και κρυφα οπως αλλοι (σαμποταζ πχ η μη συμμετοχη ενω λεγανε οτι θα ερθουν) εχω μαθει να λεω την αποψη μου και να κανω κριτκη αλλα μαλλον δνε ξερετε οτι η κριτικη δεν εβλαψε κανεναν αντιθετως βοηθησε

δεν θελω να ακουσω αποψεις περι σαμποταζ

γιατί όχι?έχει πλάκα!κι αν το κανεις καλά έχει κι αποτέλεσμα!

επομενως κανατε σαμποταζ και ο συγκεκριμενος το παραδεχτηκε !!!!!!!!!!!!!! συνεχιστε ετσι

Το δημοκρατικό κατασκεύασμα της "κοινής γνώμης" και του "κοινού συμφέροντος".Ο ποδηλάτης μετανάστης με τον ποδηλάτη ακροδεξιό, θα ήθελα πολύ να ακούσω που τέμνονται τα συμφέροντα τους...

σοβαρα δεν εχει κοινα συμφεροντα ο ενας με τον αλλον? για ψαξτο λιγο. ουτε εγω συμφωνω ακροδεξιες αποψεις και τετοια ατομα αλλα οταν κανω ποδηλατο κι εγω κι ενας ακροδεξιος η ενας αριστερος η ενας αλλος ξεω γω τι εχουν νομιζω ενα κοινο τους αρεσει το ποδηλατο τους αρεσει η χρηση του στην πολη και αν ειναι μαζι σε μια πορεια προφανως εχουν εναν κοινο στοχο να γινει το ποδηλατο μεσο μετακινησης στους κατοικους για καλυτερη διαβιωση καλυτερη ποιοτητα ζωης εκτος αν εσεις θελετε να χωιρστουμε σε οαμδες αριστεροι ποδηλατες, μεταναστρς ποδηλατες, δεξιοι ποδηλατες, πρασινοι ποδηλατες, και τετοια τοτε βαλτε και σημαιες να ξεχωριζεται τι ακουω

Τι είναι οι ιδεολογικοποιημένες απόψεις?Κάθε άποψη δεν έχει μια ιδεολογία?Ιδεολογία δεν είναι μια συλλογή ιδεών.Αρα κάθε άποψη έχει ιδεολογία.Άρα δεν ακούς απόψεις υποθέτω...

εχω μαθει ναακουω αποψεις με επιχειρηματα και λογικη δενε χω μαθει σε οτιδηποτε κανω να αζω ταμπελα ιδεολογιας πανω του ειδικα οταν αυτο αφορα ενα αγαθο που αφορα ολους ανεξαρτητος χρωματος πεποιθησεων και χρηματων η ιδεολογιας και στην τελικη το τελος των ιδεολογιων εχει ερθει απο καιρο

Κι αν η γιαγιά μου είχε καρούλια κτλ..Φτιάξε μια ομάδα και κάνε ότι θες, δεν είπε κανεις "αυτή η πόλη δεν μας χωράει και τους 2".Εγώ τους π.χ ρατσιστές ποδηλάτες, κι ας είναι ποδηλάτες, δεν τους θέλω.Άρα δεν τρέχω από δω και από εκει να μαζεύω κόσμο.Κουκιά είναι και τους μαζεύουμε?Α, επίσης, δεν αγαπώ την πόλη

δεν αγαπας την πολη μπραβο σου τοτε να αλλαξεις πολη η να αλλαξει την ιδια. αλαλ αφου δεν την αγαπας τοτε γιατι κανεις πορειες υπερ του ποδηλατου? γιατι?

Δεν θελω να ερθω στις συνελευσεις και να ακουσω αποψεις του τυπου η αστυνομια δεν μας χρειαζεται

Μ.Γ.Δ!!

μπορει να ειναι μπορει και ολοι αν αυτο θες να ακουσεις αλλα μαλλον δεν ειναι ολοι μπατσοι σε αλλες βολτες οι ιδιοι εξεφρασαν την χαρα τους για τετοιες κινησεις και οτι ειναι υπερ του ποδηγλατου και μαλιστα ηταν και χαρουμενοι και φιλικοι μαζι μας αλλα μαλλον σε σας δεν ειναι γιατι αραγε?

αυτα για τον parisz και συγνωμη για το υφος φιλε αλλα οπως μου μιλανε μιλαω φιλια και καλη βολτα μακαρι να συνεχισουμε την κουβεντα αυτη καποια απο κοντα αν φυσικα θες γιατι δεν νομιζω αφου δενε χω τις ιδες αποψεις μπορει να πρεπει να ειμαι στην κινηση και να μην κανω μαζι ποδηλατο

για τον κολιρι

[i]Να πω μονο οτι σε αυτη τη πολη των 200.000 κατοικων, το 99% κοιτα μονο την παρτη του, και γι αυτο ειναι η πολη χαος. Μολυσμενη, αφιλοξενη, βρωμικη,γεματη αδεσποτα, γεματη ανθρωπους με στρες που παραπονιουνται πιο πολυ για την ελλειψη θεσεων παρκινγκ παρα για την ελειψη χωρων για να παιζουν τα παιδια τους, ΤΡΑΓΙΚΟΙ κ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΟΥΣ (σε μεγαλο βαθμο)
Γι ολα τα παραπανω δεν φταινε οι ποδηλατες! ειναι μια ομαδα που τους καλει ολους. ποσοι πατρινοι ειναι γραμμενοι σε οικολογικους συλλογους? ποσοι σε φιλοζωικους? ποσοι σεβονται το διπλανο τους και δεν διπλοπαρκαρουν ή δεν κλεινουν ραμπες για Α.Μ.Ε.Α?
Πιστευω οι Ποδηλατες-ισσες αξιζουν καλοπροαιρετη προσσεγιση και κριτικη, και θεωρω οτι οι περισσοτεροι εδω μεσα γραφουμε με αυτο στο νου μας!
Και σιγουρα αν βοηθησουμε ολοι, ουσιαστικα, με τις ιδεες μας, θα μαζεψουμε περισσοτερο κοσμο. μην ζηταμε και αναμενουμε μονο, βαζω και τον εαυτο μου μεσα.

Υ.Γ δεν απανταω στο προηγουμενο μηνυμα , απλα πατησα σε μια φραση για να πω καποια πραγματα!

καλες βολτες ολοι..

εχεισ δικιο κολιρι αν και νομιζω ετσι ειναι ολοι η ελληνες μεγαλη μεριδα αλλα ισως εδω στη πατρα να ειναι χειροτερα αλλα ακριβως επειδη εχεισ δικιο μηπως ειναι καιρος να τους δεχτουμε ολους στις ταξεια μας να τους αλλαξουμε προς το καλυτερο αντι να λεμε οτι δεν θελω τους ακροδεξιουες τους ρατσιστες η αυτους κι εγω δνε τους παω αν θελετε να ξερετε αλλα αν μπορω καπως να τους αλλαξω μυαλα για το καλο της ποληςμας για το καλο το δικο τους θα κατσω να συζητησηω να κουβεντιασω δεν θα τους αποκλεισω απο την ομαδα
giannis09
Senior Boarder
graphgraph
Φύλο: Άρρεν Τοποθεσία: Πατρα

Δεν θα απαντήσω σε τίποτα παραπάνω γιατί δεν θεωρώ το internet χώρο για αυτό το πράγμα, γι αυτό άλλωστε δεν ειναι μεσα στις συνήθειες μου να γράφω σε forum.Στο μόνο που θα απαντήσω, επειδή θήγει τον ρόλο και την δράση της ομάδας είναι στο παρακάτω

δεν θελω να ακουσω αποψεις περι σαμποταζ

γιατί όχι?έχει πλάκα!κι αν το κανεις καλά έχει κι αποτέλεσμα!

επομενως κανατε σαμποταζ και ο συγκεκριμενος το παραδεχτηκε !!!!!!!!!!!!!! συνεχιστε ετσι

Το σαμποτάζ λοιπόν για όσους δεν έχουν ιδιαιτερη επαφή με την ιστορία αλλά και με την δράση στην ζωή τους σημαινει να εμποδίζεις το έργο κάποιου/ων με διάφορα μέσα ( η προέλευση της λέξης είναι γαλλική, στα ελληνικά η ακριβής μετάφραση είναι η δολιοφθορά) και προέρχεται μέσα από αγώνες του εργατικού κινήματος.Σε ΚΑΜΙΑ από όλες τις παραπάνω περιπτώσεις που αναφέρονται από κάποιες διαδικτυακές (και μόνο) υπάρξεις η ομάδα αυτή δεν έχει επιλέξει το σαμποτάζ σαν μέσο δράσης.Το ότι δεν τις στηρίξε συλλογικά δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με σαμποτάζ.

Τώρα για όλα τα υπόλοιπα που αναφέρονται αν και σε πραγματικές συζητήσεις δεν έχω κανένα πρόβλημα να κάτσω να αναλύσω, δεν πρόκειται να αναλωθώ σε διαδικτυακό ξεακατίνιασμα.Όποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να συζητήσει προσωπικά ή και ομαδικά ξέρει που μπορεί να μας βρει.

Έξω απ' τον χωρό πολλά τραγούδια λέγονται, αυτό νομίζω τα συμπυκνώνει όλα
aramil
Moderator
graphgraph

Αγαπητέ maccabi990,

Το να διαφωνούμε είναι θεμιτό και υγειές και πολλές φορές οδηγεί σε νέα συμπεράσματα χρήσιμα για όλους.

Ως προς τους προβληματισμούς σου, σωστό σε βρίσκω όταν λες οτι θα έπρεπε να υπάρχει προβληματισμός όταν άλλες δράσεις μαζεύουν περισσότερα άτομα.

Και όλα αυτά που λες για ΜΜΕ, εφημερίδες, φορείς κρύβουν από πίσω ένα πολύ ορθό σκεπτικό.

Ορθά όλα αυτά αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί να είναι λόγοι για να μην έρθεις σε μια συνέλευση.

Οφείλω να σε ενημερώσω οτι άτομα με το ίδιο ή παρόμοιο σκεπτικό με το δικό σου(και μάλιστα κάθε ηλικίας) έρχονται στις συνελεύσεις και τα λέμε.

Συμπληρώνοντας θα πρότεινα να έρθεις σε μια συνέλευση να μιλήσουμε για τα ίδια θέματα, με τους ίδιους όρους με τα ίδια σχεδόν άτομα.

Πόσο πιο χρήσιμο θα ήταν?

Τελειώνοντας, πιο χρήσιμα και ολοκληρωμένα συμπεράσματα μπορούν να βγουν από το διαπροσωπικό που μόνο μια συνέλευση μπορεί να παρέχει σε σχέση με το χάος που τείνει να δημιουργηθεί εδώ.

Και στη χειρότερη των περιπτώσεων μπορεί να συμφωνήσουμε οτι διαφωνούμε, πράγμα εξίσου χρήσιμο και εποικοδομητικό.

Με λίγα λόγια, απτο να μιλάς με κάποια άτομα για κάποια θέματα απτο internet, έλα σε μια συνέλευση να μιλήσεις από κοντά με τα ίδια άτομα, για τα ίδια θέματα με τις ίδιες διαφωνίες.
panachristos
Moderator
graphgraph

Απ:γιατι πολλα ακουγονται... 1 Χρόνος, 7 Μήνες πριν Κarma: 10
Ένα θέμα σφήνα στη συζήτηση (έχει άμεση σχέση).

Οι περισσότεροι ποδηλάτες απ’ ότι έχω καταλάβει είναι κατά της ψηφιακής επικοινωνίας. Μάλιστα, η ψηφιακή επικοινωνία, τις περισσότερες φορές παρουσιάζεται και σαν υποδεέστερη. Μπορεί να είναι (δε διαφωνώ), όμως αυτός ο σκληροπυρηνικός ρομαντισμός που θέλει τις συνελεύσεις ως μοναδικό μέσο επικοινωνίας, προσωπικά με σγαρλάει, γιατί αφήνει στην ομάδα τη ρετσινιά του γραφικού. Και το γραφικό, ο κόσμος, και ιδιαίτερα οι νέοι, το απεχθάνονται. Τους βρωμάει. Σου λέει οι ποδηλάτες είναι αυτοί οι τύποι που επιμένουν στις συνελεύσεις τους στο παράρτημα, δεν γουστάρουν τα ΜΜΕ, σιχαίνονται το Facebook, μοιράζουν κάτι μαύρα φυλλαδιάκια κοκ.

Δεν προτείνω μέσω αυτού του ποστ να αλλάξει κάτι, απλά θίγω το θέμα. Και καταλαβαίνω που ο maccabi990 γουστάρει να μιλάει εδώ παρά στις συνελεύσεις. Γιατί όχι; Όπως οι συνελεύσεις γίνονται γιατί κάποιοι δεν έχουν ίντερνετ, το φόρουμ υπάρχει γιατί κάποιοι δεν θέλουν να έρθουν στις συνελεύσεις. Προσωπικά το βρίσκω πολύ δίκαιο.

Υ.Γ.: Η απάντηση της ερώτησης με τους δάκους πια είναι γιατί με έχει φάει η
pandoheas
Διαχειριστής
graph
Σε σύνδεση Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Άρρεν Τοποθεσία: Εξωτική Πάτρα
Τελευταία διόρθωση: 20/06/2010 15:11 από pandoheas.
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΑ ΜΠΟΦΟΡΙΑ!

Απ:γιατι πολλα ακουγονται... 1 Χρόνος, 7 Μήνες πριν Κarma: 1
συμφωνω αλλα ολα με μετρο αλλωστε απο οσο εχω διαπιστωσει πολυ λιγοι πατρινοι και κυριως ποδηλατες ασχολουνται με το facebook και το ιντερνετ εκτος απο οσους μπαινουν στο cyclist.

επειδη παρεξηγηθηκα και δεν θελω να εχουν σχηματισει καποιοι ασχημη γνωμη για μενα (αν την αξιζω καλως να την εχουν) θελω να δηλωσω δημοσια οτι δεν εχω καμια αντιπαραθεση με την ομαδα ξερω οτι εχει προσφερει πολλα και το αναγνωριζω και ειδικα καποια κομματια του εργου και της δρασης της ειναι αξιοθαυμστα πχ βιντεο που εχετε φτιαξει, πορειες και φεστιβαλ αλλα ειπα καποια πραγματα ισως εντονα και αποτομα εξαιτιας της στασης καποιων απεναντι στην δημιουργια μιας αλλης ομαδας κατι που εμενα με ευχαριστησε γιατι δνε το ειδα ανταγωνιστικα ( αλλωστε αλλους ποδηλατες μπορει να αρεσει η μια αλλους η αλλη ομαδα), απλα διαφωνω με μερικα αν οχι αρκετα σημεια ιδεες και αποψεις φρασεις και νοοτροπιες που εχω δει ακουσει και δει και επειδη δεχτηκα καποιες απαντησεις ( ευτυχως λιγες σχεδον ειρωνικες απαντησα ετσι γιατι ολα εχουν ενα οριο)

περα απο οσα ακουστηκα εδω μεσα περι ΜΜΕ και αλλων σκεφτομαι τις τελευταιες μερες διαφορα που ισως θα μποορυσαν να γινουν καποιες αλλαγες αλλα επειδη δεν ειμαι τοσο ενεργος μελος της ομαδας και ισως να μην μετραει η γνωμη μου δεν κρνω σκοπιμα να τα πω ενα κατακλειδι εμενα με ενοχλει οσα εχω πει προηγουμενως και βρικσω λαθος το μη ανοιγμα της ομαδας στην κοινωνια μεσα απο ΜΜΕ και μεσα απο εναν πιο μοντερνο ισως τροπο παρουσιασης και διαμαρτυριας ισως ισως τελικα καποιους να μην τους αρεσει να βγαινουν καποιοι και αν φωναζουν αλλα αν ενδιαφερονται περισσοτερο για το ποδηλατο τη βολτα ετσι το βλεπω εγω ισως δεν θελουν να κανουν κατι εντονο αλλα κατι απλο και πιο μεγαλο ισως πχ μια βοβυη διαμαρτυρια χωρις φωνες και συνθηματα η μια πορεια με διπλασια ατομα η μια βολτα οπως του Πανεπιστημιου να περναει πιο αμεσα και ευκολα και πιο ευχαριστα το αιτημα για ποδηλατοδρομους αλλα αυτος ο τροπος μπορει να μην σας αρεσει σεβαστο.

αν καποια μηνυματα μου ενοχλουν η η παρουσια μου μπορειτε φυσικα να τα σβησετε
giannis09
Senior Boarder
graphgraph
Φύλο: Άρρεν Τοποθεσία: Πατρα

Απ:γιατι πολλα ακουγονται... 1 Χρόνος, 7 Μήνες πριν Κarma: 2
Απλά σταματήστε να γράφετε σε αυτό το post, ο,τι άλλο Τρίτη στις 9.
MeTalFilL
Διαχειριστής
graphgraph
Φύλο: Άρρεν filldrumer@hotmail.com Τοποθεσία: Πάτρα-Πατρούλα-Πάτρα Birthday: 06/06
Do what you can, with what you have, where you are.

Απ:γιατι πολλα ακουγονται... 1 Χρόνος, 7 Μήνες πριν Κarma: 0
Pandohea δίνοντας την προσωπική μου άποψη,

δεν είμαι κατά της ψηφιακής επικοινωνίας, αλλά είμαι πολύ υπερ της άμεσης face to face επικοινωνίας και είναι νομίζω γενικά αποδεκτό οτι η ψηφιακή δεν μπορεί να αντικαταστήσει την άμεση διαπροσωπική, μπορεί μονάχα σε ορισμένες περιπτώσεις να τη συμπληρώσει. Πιστεύω οτι αν ρωτήσεις και κάποιο επιστήμονα(ψυχολόγο, κοινωνιολόγο) γιαυτά τα πράγματα κάτι τέτοιο θα σου απαντήσει.

Εξηγώντας την κατωτερότητα του ψηφιακού σου φέρνω κάποια παραδείγματα:

π.χ. πράγματα που θέτω σε αυτήν εδώ τη συζήτηση ως προβληματισμούς μου αποτυπώνονται λανθασμένα από τον αναγνώστη ως θέσεις μου χωρίς να είναι.
Αλλά βλέπεις εδώ δεν υπάρχει το διαπροσωπικό για να δεις την αγωνία μου για ένα προβληματισμό, κι έτσι αναπόφευκτα δέχεσαι την τοποθέτησή μου σαν μια ξερή πάγια θέση. Στον άμεσο διάλογο, μην ξεχνάς, συμμετέχει και το σώμα(γλώσσα του σώματος) και το συναίσθημα, στοιχεία που αν εκλείψουν από το λόγο μπορεί να αλλάξει άκρως το νόημά του.

π.χ. ο giannis09 παραπάνω αναφέρει ¨επειδή παρεξηγήθηκα....¨
Αν είχε έρθει όμως να μας τα πει από κοντά χωρίς δισταγμούς και υπεκφυγές, δε θα είχε παρεξηγηθεί, γιατί εκεί θα καταλαβαίναμε κατ'ευθείαν αυτό που θέλει να πει με άμεση διαδραστική ανταλλαγή επιχειρημάτων-αντεπιχειρημάτων.

π.χ. εγώ πόσες φορές σε μια συνέλευση όταν τίθεται ένα ζήτημα και ζητείται η γνώμη μου έχω πει ¨όπα 2 λεπτά παιδιά αυτό σηκώνει σκέψη¨ και απαντάω στη συνέχεια αφού ακούσω τους άλλους και σκεφτώ.
Αλλά εδώ ούτε ο προβληματισμός αυτός μπορεί να φανεί(οτι δηλαδή το θέμα σηκώνει σκέψη), ούτε η ζήμωση και η αλληλεπίδραση που δέχομαι από τους άλλους μπορεί να φανεί.

Θα μου πεις και εδώ μπορεί να υπάρχει αλληλεπίδραση διαβάζοντας τα υπόλοιπα post...

Ναι αλλά η αλληλεπίδραση αυτή θα είναι ποιοτικά και ποσοτικά λιγότερη, γιατί όταν έρχεσαι εδώ και διαβάζεις μέσα σε λιγα δευτερόλεπτα κατεβατά τα post που έχουν παρατεθεί, γιατι χθες δεν πρόλαβες να καλωδιωθείς και η συζήτηση προχώρησε χωρίς εσένα, τα οποία post είναι συνεκτικά και πυκνογραμμένα και μη βλέποντας τις εκφράσεις του άλλου, τότε οι διαπιστώσεις που μπορείς να κάνεις αναγκαστικά θα είναι σφαιρικές, γενικές και χωρίς να βρίσκουν στόχο(γι'αυτό γίνονται και παραξηγήσεις).

Επίσης, στον άμεσο διάλογο χρησιμοποιείς επιπλέον λόγια-σχόλια-σάλτσες, τα οποία δίνουν στο λόγο σου πιο συγκεκριμένη κι επεξηγηματική εικόνα, τα οποία όμως δεν μπορούν να καταγραφούν ψηφιακά λόγω έκτασης.

Ακόμα σκέψου να μπει ένα νέο μέλος σε αυτή τη συζήτηση και να πρέπει να διαβάσει 5 σελίδες κατεβατά, να καταλάβει τις αγωνίες, τους προβληματισμούς και το σκεπτικό της κάθε τοποθέτησης, χωρίς να δημιουργηθεί παρεξήγηση και να απαντήσει.Πες μου πόσο άστοχη θα είναι η τοποθέτησή του τελικά σε σχέση με τις ανάγκες τις συζήτησης?

Ακόμα, το να έρθουμε κοντά σε ένα διάλογο, να γνωριστούμε, να συζήσουμε κάποια λεπτά από τη ζωή μας ανταλλάσσοντας εμπειρίες, ενισχύει την ισχύ του διαλόγου κάνοντας τον πιο εύστοχο και οι εμπειρίες αυτές να λειτουργήσουν σαν πάτημα για επόμενους διαλόγους.

Τελος, αν άλλαξε κάτι στην ιστορία αυτού του κόσμου άλλαξε, γιατί άτομα ήρθαν κοντά, γνωρίστικαν, χάραξαν πορείες και δράσεις και πορεύτικαν.

Δυστυχώς, pandohea διαβάζοντας αυτό το post είσαι καταδικασμένος να καταλάβεις το 60%-70% από αυτά που θα καταλάβαινες αν στα έλεγα από κοντα.
Και φυσικά αυτό δεν έχει να κάνει με την ικανότητά σου να διαβάζεις ή να αποκωδικοποιείς κείμενα, αλλά με όλους τους λόγους που ανέφερα παραπάνω.
panachristos
Moderator
graphgraph

Απ:γιατι πολλα ακουγονται... 1 Χρόνος, 7 Μήνες πριν Κarma: 1
Γιάννη, αν δεν μας πεις τις προτάσεις σου, δεν πρόκειται ποτέ να υλοποιηθούν, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Δεν σημαίνει όμως ότι επειδή θα τις εκφράσεις θα συμφωνήσουμε όλοι αμέσως.

Έχω γράψει ότι βάζουμε όλοι τις ιδέες μας και προχωράμε. Πχ είπες ότι δεν σε εκφράζει να φωνάζεις συνθήματα στις πορείες. Το τι χαρακτήρα θέλουμε να έχουν οι πορείες εξαρτάται από δύο πράγματα
1. την αποτελεσματικότητα
2. την ιδιοσυγκρασία μας
Μετά εξετάζουμε και από το κατά πόσο είναι εφικτό να γίνει αυτό που θέλουμε
Το τι θα γίνει τελικά εξαρτάται και από την τύχη

Για το 1: μαθαίνουμε από το παρελθόν, πειραματιζόμαστε και μαθαίνουμε και από τις δικές μας δράσεις (δεν είναι βέβαια και τόσο απλό!)
Για το 2: μαθαίνουμε να συνυπάρχουμε με τους άλλους και καμιά φορά να αποδεχόμαστε καταστάσεις που δεν μας πολυταιριάζουν επειδή είναι αποτελεσματικές. Μέχρι εκεί που αντέχουμε. Και βρίσκουμε τι μπορούμε να καταφέρουμε καλύτερα ο καθένας και προσπαθούμε περισσότερο να συνεισφέρουμε μέσω αυτού.

πχ αν το έθεταν κάποιοι ως ζήτημα θα μπορούσε να διοργανωθεί μια βουβή ποδηλατοπορεία. Οι βόλτες που κάνουμε άλλωστε είναι κάτι τέτοιο. Αυτό για μένα σημαίνει σύνθεση των απόψεων. Όπως και με τα ΜΜΕ, μπορεί να είμαστε επιφυλακτικοί αλλά έχουμε στείλει κατά καιρούς δελτία τύπου για τις δράσεις μας

Και επειδή κατά 90% συμφωνώ με τον πανάχρηστο, έλα να τα συζητήσουμε και από κοντα, μετά από κάποια βόλτα ή πορεία που θα έρθεις!
margarita
Moderator
graphgraph

Απ:γιατι πολλα ακουγονται... 1 Χρόνος, 7 Μήνες πριν Κarma: 10
Δε διαφωνώ με όσα λες, απλά πιστεύω ότι υπάρχει και η άλλη όψη.
Οι αυτοκρατορίες παλιότερα στηρίζαν αποκλειστικά την διπλωματία τους (φαντάζεσαι τι λεπτές ισορροπίες παίζονταν) αλλά και την εσωτερική διοίκηση στην αλληλογραφία. Δε νομίζω λοιπόν ότι το κείμενο είναι περισσότερο παρεξηγήσιμο. Επίσης εκεί που λες ότι στον άμεσο λόγο συμμετέχει το σώμα και το συναίσθημα, αυτό εγώ το βλέπω μάλλον σαν αρνητικό. Ειδικά το συναίσθημα σε καταβάλει και διαστρεβλώνει κατά πολύ τις αντιλήψεις σου. Στο κείμενο όμως, μπορείς να κάνεις μια βόλτα, να φας και ένα παγωτάκι με γεύση καραμέλα-κούκις, και να συνεχίσεις με καθαρό μυαλό. Σου δίνεται αυτή η δυνατότητα. Και μάλιστα, αν θες, μπορείς να αποσαφηνίσεις μια άποψη ή να προσθέσεις μια αιτιολόγηση σε ένα κακώς γραμένο επιχείρημα ξέρω 'γω. Τα πράγματα εξομαλύνονται. Στη συζήτηση αν πετάξεις παπάτζα, σε έφαγε η μαρμάγκα. Άντε να ρίξεις τα μούτρα σου, άντε να διακόψεις τη ροή των άλλων για να ανακαλέσεις, άντε άντε. Πιάστο αβγό και κούρευτο!

Τώρασθεν, εκεί που λες ότι πρέπει να διαβάσεις όλα τα προηγούμενα ποστ στα γρήγορα... Γιατί, στη συνέλευση κάποιος που έρχεται για πρώτη φορά ξέρει τι έχει προηγηθεί; Νομίζω είναι το ίδιο και μάλιστα το forum σου δίνει το πλεονέκτημα να κάτσεις με τη φραπεδιά σου να μελετήσεις όλο το ιστορικό με την ησυχία σου.

«Τελος, αν άλλαξε κάτι στην ιστορία αυτού του κόσμου άλλαξε, γιατί άτομα ήρθαν κοντά, γνωρίστηκαν, χάραξαν πορείες και δράσεις και πορεύτικαν.»

Αυτό αποτελεί το 1% των συνολικών συστατικών που χρειάστηκαν οι μεγάλες αλλαγές

«Επίσης, στον άμεσο διάλογο χρησιμοποιείς επιπλέον λόγια-σχόλια-σάλτσες, τα οποία δίνουν στο λόγο σου πιο συγκεκριμένη κι επεξηγηματική εικόνα, τα οποία όμως δεν μπορούν να καταγραφούν ψηφιακά λόγω έκτασης.»

Συμφωνώ εν μέρει, αλλά έχει να κάνει και με τον άνθρωπο. Μερικοί προτιμούν το γραπτό λόγο (όπως και εγώ), έχουν μια έφεση προς τα εκεί. Άλλοι, τον άμεσο λόγο. Είναι θέμα γούστου

ΤΩΡΑ, για να μην το παίζω και πολύ δικηγοράκος, ναι, καταλήγω επίσης ότι η διαπροσωπική επαφή έχει περισσότερο ενδιαφέρον. Απλά εγώ υποστηρίζω ότι θα πρέπει να παίζουν και τα δύο. Και δεν θα έπρεπε να υποτιμάται το ψηφιακό μέσο. Ώστε ένας ντροπαλός να μπορεί να εκφέρει άποψη, ή ένας που δεν μπορεί να έρχεται στις συνελεύσεις, επίσης να μπορεί να εκφέρει άποψη. Γιατί αλλιώς είναι φαρισαϊκό το κόλπο. Και καλά νοιαζόμαστε για όσους δεν έχουν ίντερνετ και κάνουμε συνελεύσεις αλλά για την αντίθετη περίπτωση που κάποιος δεν θέλει ή δεν μπορεί να έρθει στις συνελεύσεις, κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε.

Υ.Γ. Τα έφτυσε το λάπτοπ μου.
pandoheas
Διαχειριστής
graph
Φύλο: Άρρεν Τοποθεσία: Εξωτική Πάτρα
Τελευταία διόρθωση: 23/06/2010 16:22 από pandoheas.
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΑ ΜΠΟΦΟΡΙΑ!

Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1234
Συντονιστές: admin, LGM, aris_berd, kermit, aramil