Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

ΜΚΟ
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: ΜΚΟ
ΜΚΟ 1 Χρόνος, 2 Μήνες πριν Κarma: 14
Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που βρήκα για τις ΜΚΟ, βάζω μερικά κομμάτια για όσους δεν έχουν χρόνο να το διαβάσουν ολόκληρο.

Ιλιγγο προκαλούν τα εκατομμύρια που μπήκαν στα ταμεία των ΜΚΟ. Μόνο την εξαετία 1999-2004 δόθηκαν σχεδόν 70 εκατ. ευρώ, ενώ τη χρονιά του Μνημονίου, 2009-2010, εισέπραξαν 5.726.070 ευρώ!

Βέρτιγκο προκαλούν και τα ποσά που φαίνεται να εκταμιεύθηκαν για συγκεκριμένες ΜΚΟ, αλλά ποτέ δεν έφτασαν στον προορισμό τους. Η «ΚΕΣΣΑ Δήμητρα» από τη Λάρισα, για παράδειγμα, διαψεύδει τον Δρούτσα και υποστηρίζει ότι έλαβε κατά την περίοδο 1999-2003 1.354.624,29 ευρώ λιγότερα από όσα ανακοίνωσε ο υπουργός. Εισαγγελέας ψάχνει και τα 448.500 ευρώ που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Εξωτερικών, αλλά, όπως ισχυρίζεται η «Οικολογική Κίνηση Δράμας», ποτέ δεν μπήκαν στα ταμεία της.

Το πρόβλημα όμως με τις ΜΚΟ δεν είναι μόνο οικονομικό. Το ζήτημα δεν είναι μόνο αν δημιουργείται οικονομικό έλλειμμα. Το πρόβλημα είναι αν οι οργανώσεις αυτές δημιουργούν έλλειμμα στην κοινωνία και τη δημοκρατία.

Οι πρόσφατες αποκαλύψεις καταδεικνύουν με το σαφέστερο τρόπο ότι ομάδες ατόμων μετρημένων στα δάχτυλα του ενός χεριού, χωρίς καμία αναγνώριση από την κοινωνία, διαχειρίζονται εκατομμύρια και χαράσσουν πολιτικές και στρατηγικές στο όνομα αυτής της κοινωνίας.

Το ζητούμενο λοιπόν δεν είναι γιατί οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις χρηματοδοτούνται από τις κυβερνήσεις. Το ζητούμενο είναι ποιοι τις αποτελούν και ποιο είναι το έργο που παράγουν ώστε να ενισχύονται με τέτοια αστρονομικά ποσά.
eloy
Expert Boarder
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Άρρεν Τοποθεσία: Ρίο Birthday: 12/26
Μην τσιτώνεις πολύ, χαλάρωσε το βυζάκι σου! Copyright 66.Χρήστος
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.

Απ: ΜΚΟ 1 Χρόνος, 2 Μήνες πριν Κarma: 2
"Δυστυχώς, σε πολλές περιπτώσεις, ο πυρήνας αυτών των οργανώσεων αποτελείται από πρόσωπα που βρίσκονται στις παρυφές της εξουσίας, από πρόσωπα που κινούνται στους προθαλάμους κυβερνώντων και κυβερνήσεων. Δεν ήρθαν λίγα στο φως για τις πολύ στενές σχέσεις μελών ΜΚΟ με πολιτικούς και κόμματα ή για μέλη ΜΚΟ, που αμέσως μόλις ολοκλήρωσαν τη «θητεία» τους σε κάποια από αυτές, μεταπήδησαν στην πολιτική."

Γιατί εμένα μου ακούγεται κάπως φασιστικό αυτό;;;
Δεν βλέπω τίποτα το "αποκαλυπτικό" στο ότι υπάρχουν πολιτικοί που προέρχονται από το χώρο των ΜΚΟ ή μέλη ΜΚΟ που έχουν πολύ στενές σχέσεις με πολιτικούς και κόμματα... Ελεύθεροι άνθρωποι είναι, δημοκρατία έχουμε, μπορούν να συμμετέχουν όπου θέλουν και -προφανώς- να έχουν σχέσεις με όποιους θέλουν!!! Κάνω λάθος;

Είναι αλήθεια ότι ο χώρος των ΜΚΟ χρειάζεται ένα "ξεσκαρτάρισμα", να μπει επιτέλους μια τάξη. Αυτό δε σημαίνει όμως ούτε ότι θα κρίνουμε το ίδιο όλες τις ΜΚΟ...πόσο μάλλον ότι μπορούμε να κατηγορήσουμε τα μέλη τους για συμμετοχή ή φιλικές σχέσεις με κόμματα! Από μόνο του αυτό δε σημαίνει τίποτα! Τώρα, εάν κάποιοι εκμεταλλεύονται αυτές τις ιδιότητές τους προς ίδιον όφελος, αυτό είναι αλλο θέμα.

Αλίμονο μας αν στοχοποιούμε την κοινωνική δράση επειδή προέρχεται από ΜΚΟ ή κόμματα. Στην απάθεια θα πρέπει να στρέψουμε τα "βέλη" μας...
billyboom
Senior Boarder
graphgraph
Φύλο: Άρρεν patrasbikers Billy Kan Τοποθεσία: Πάτρα
"Η ταλαιπωρία των επιλογών είναι καλύτερη από τη σφαλιάρα των εντολών!"

Μπίζνες Καλά Οργανωμένες! 1 Χρόνος, 2 Μήνες πριν Κarma: -42
Μεταξύ μας, αυτό που έχουμε δεν λέγετε δημοκρατία αλλά κάτι άλλο… αλλά αν θέλουμε να μιλήσουμε μόνο για την Οι.Κι.Πα. τότε οι άποψη μου είναι πως δεν με εκφράζει ο τρόπος με τον οποίο διαφημίζει τις δράσεις της, η σχέση της με τα Μ.Μ.Ε. αλλά και η σχέση της με τις αρχές. Από εκείνη την ημέρα στο δασύλιο και την αναφορά τους στο πρόσωπο του δημάρχου, έχω ξενερώσει αφάνταστα! Μόνο και μόνο γι’ αυτά, δεν θα ξανασυμμετάσχω σε κουβέντα εδώ μέσα, αλλά και στην συνέλευση των ποδηλατών για ανάλογο θέμα. Μπίζνες Καλά Οργανωμένες!
66.Χρήστος
Gold Boarder
graphgraph
Φύλο: Άρρεν Τοποθεσία: ΠΑΤΡΑ - Καρδίτσα Birthday: 01/01
…μένει μόνο να περάσουμε αυτά τα σύνορα
με οποιονδήποτε τρόπο
και θα αγαπήσεις μαζί μου τον ανοιχτό ουρανό
γιατί η γη είναι πιο όμορφη από μας…

Κι όμως, σε μεγάλο βαθμό έχουμε δημοκρατία, όσο κι αν φαίνεται περίεργο και ξενίζει σε μερικούς, παρά τα σημαντικότατα ελλείματα που παρουσιάζει στη χώρα μας. Κι όσοι εχθρεύονται την ελεύθερη έκφραση μέσω ΜΚΟ ή κομμάτων ή οποιασδήποτε - μη φασιστικού περιεχομένου, προφανώς!!! - συλλογικότητας, είναι εχθροί της δημοκρατίας.

Χρήστο ,αν δεν κάνω λάθος το συγκεκριμένο τοπικ έχει τίτλο ΜΚΟ και όχι ΟΙΚΙΠΑ, οπότε είσαι σε μεγάλο βαθμό εκτός θέματος. Αν θέλεις να μας αποκαλέσεις μπιζναδόρους μπορείς να χρησιμοποιήσεις το αντίστοιχο topic που πέφτει όλο το θάψιμο στην Κίνηση (εκείνο με την ενδεχόμενη συνεργασία)..!
billyboom
Senior Boarder
graphgraph

Μίζες Καλά Οργανωμένες! 1 Χρόνος, 2 Μήνες πριν Κarma: -42
Έναν συνειρμό έκανα γενικά για τις Μ.Κ.Ο. με την τελευταία μπηχτή μου και όχι για την Οι.Κι.Πα. Για τις Μ.Κ.Ο. που προσβάλουν το σύνολο αυτών των οργανώσεων! Δεν έχω λόγο να συνεχίσω στο θέμα… το ίδιο έκανα και χθες, που όταν είδα ότι η άποψη μου (για το Σκαγιοπούλειο) δεν συμβάδιζε με την άποψη του συνόλου των ποδηλατών έκανα πίσω. Είχες δίκαιο και για το κειμενάκι, δεν ξέρω πως μου είχε κολλήσει ότι είχαμε κείμενο γενικά για τους ελεύθερους χώρους: www.podilatespatras.org/forum/%CE%9C%CE%...BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF!.html
Billy, μου επιτρέπεις να γράψω άλλη μια διαφορετική μετάφραση για το τι σημαίνει Μ.Κ.Ο.: Μίζες Καλά Οργανωμένες
66.Χρήστος
Gold Boarder
graphgraph
με οποιονδήποτε τρόπο

Απ: ΜΚΟ 1 Χρόνος, 2 Μήνες πριν Κarma: 16
Ποιο είναι το πρόβλημα να χρηματοδοτούνται οι ΜΚΟ απο τις κυβερνησεις; στη χειρότερη τα χρηματα που προοριζονται για συγκεκριμένο σκοπό να μην φτάνουν ποτέ εκει και να τα τσεπωνουν καποιοι, κατι που γινεται και απο τις κυβερνησεις. Στη καλύτερη να υλοποιηθούν εγχειρήματα κοινωνικου χαρακτήρα με κρατικα λεφτα, κατι που και αυτό μπορεί να γινει απο τις κυβερνησεις.
Αφου λοιπόν στον κοινωνικό και οικολογικό τομεα μπορούν να κάνουν τις ίδιες δουλειές με τις κυβερνησεις δεν ειναι και λογικό και αθώο να βρούμε ατομα ανακατεμένα και με ΜΚΟ και με πολιτκή?

Καλή η πλάκα αλλα ας ξαναδούμε όμως τις παραπανω δύο περιπτωσεις. Σε μια ευνομούμενη χωρα με δημοκρατια και ελευθερία ("στη καλύτερη περίπτωση") οτι μπορούν να προσφερουν οι ΜΚΟ δεν είναι κατι καινούριο απο ενα μερος αυτου που στην ευρωπη λεγεται "κρατος προνοιας" η"δικαίου", δλδ παρεμβασεις κοινωνικου χαραχτηρα και αλλες εξισορροπησεις που μπορει(και οφείλει) να κανει ενα κρατος ή ενας διεθνής οργανισμος.

Σε ενα κοσμο σαπιο μεσα στη διαφθορά ("στη χειρότερη περίπτωση") , το να τρωνε οι ΜΚΟ χρηματα κρατικα αντι για το ιδιο το κρατος, μαλλον δεν ειναι απλά "τα ίδια σκατά"! Ειναι επιπλέον στόματα και χερια που κατακλεβουν τα λεφτά του κοσμακη, λες και δεν ειναι αρκετοι οι πολιτικοι που τρώνε.

Σε ενα ,ας πούμε πιο ενδιαμεσο κοσμο σαν το δικο μας(?) εγω βλέπω το εξης. Οι ΜΚΟ διεκδικουν ενα κομματι τις πιτας σε κοινωνικα και οικολογικα θεματα! Οι συγκεκριμενη πιτα εχει μεσα και τις κοινωνικες υποχρεώσεις αλλα φυσικα και τα χρήματα και τη δυναμη που μπορει να προκυψει.
Και μη ξεχναμε οτι οι ΜΚΟ μπορουν να γίνουν το εφαλτηριο προς την πολιτικη. Και οποιος νομιζει οτι αυτο δεν ειναι και τιποτα σοβαρό να φοβαται την μέρα που θα του προκυψει στη δουλειά του το εξης.

Διοριζεται νεος προιστάμενος που θα μείνει ενα εξαμηνο με σκοπό να ανεβει κλιμακια και να φυγει να παρει μετά συνταξη ( καλυτερη !) ή για να πάει στα κεντρικα και να γίνει εκει προιστάμενος.
"Ωραία και τι έγινε? ολοι εχουν δικαιωμα στη καριερα κλπ κλπ λογικο βημα για τον καθενα να εξασφαλισει τα καλυτερα κλπ κλπ.
Οι υφισταμενοι του ομως 8α δουν τεράστια διαφορά στη δουλειά τους καθημερινα, 8α δουν τη σημαινει για αυτους να χρησιμοποιει ο προιστάμενος τους τη θέση ως εφαλτηριο για κατι αλλο.
Οποιος δεν το πιασε με χαρά να το ξαναεξηγησω γιατι γενικα δεν 8α του ευχομουν να το ζησει για να το καταλαβει
Atomos
Junior Boarder
graphgraph

Οι ΜΚΟ δεν πραγματοποιούν μόνο εγχειρήματα, αλλά επίσης ασκούν έλεγχο στις κυβερνήσεις ώστε αυτές να κάνουν σωστά τα εγχειρήματά τους, και αυτός είναι ένας από τους σημαντικότερους ρόλους τους.

Και φυσικά δεν αμφισβητεί κανείς το ότι οι ΜΚΟ μπορούν να γίνουν εφαλτήριο για την πολιτική. Το παράδειγμά σου με τον προϊστάμενο μου φαίνεται κάπως άσχετο. Αν σκεφτείς ότι πολλές ΜΚΟ λειτουργούν αντιιεραρχικά, και στις περισσότερες περιπτώσεις η όποια ιεραρχία υπάρχει για πρακτικούς λόγους. Εκτός κι αν δεν έχω καταλάβει κάτι καλά στο παράδειγμά σου.

Όπως και νά'χει υπάρχουν κατά τη γνώμη μου πολλοί ικανοί πολιτικοί που προέρχονται από το χώρο των κινημάτων και των ΜΚΟ. Ας μην είμαστε καχύποπτοι με το παραμικρό..
billyboom
Senior Boarder
graphgraph

Η λέξη ικανοί δεν κολλάει πίσω από το πολιτικοί! 1 Χρόνος, 2 Μήνες πριν Κarma: -42
Από την μία θα συμφωνήσω μαζί σου, αλλά από την άλλη παράλληλα θα διαφωνήσω. Το να είσαι πολιτικός, πρέπει να είσαι και διπλωμάτης και αυτό με χαλάει εμένα! Η διπλωματία για μένα είναι απατεωνιά.- Ή θα πεις κάτι ευθέως και θα εννοείς αυτό που λες ή θα πεις κάτι μόνο και μόνο για να ρίξεις στάχτη στα μάτια και θα γίνει αυτό που θες, ότι κάνουν όλοι οι πολιτικοί. Να σου θυμίσω πρόσφατο προεκλογικό παράδειγμα που δυστυχώς βρισκόμασταν μπροστά; Πήγαμε στο δημοτικό συμβούλιο να ακούσουμε (που τελικά για μένα κακώς πήγαμε) για τα λεφτά του προϋπολογισμού που θα πηγαίνανε για ποδηλατόδρομους και τελικά πήραν απόφαση να πάνε για ασφαλτόστρωση σε κάποιους δρόμους και ένας από αυτούς τους δρόμους ήταν το κομμάτι από Ζάστοβα μέχρι πρώτο καταφύγιο! Αυτό δεν έγινε ποτέ, γιατί ξέρανε ότι αυτά τα λεφτά τα υπολογίζανε για τον προεκλογικό τους αγώνα όλοι τους… και γι’ αυτό κανένας τους δεν διαμαρτυρήθηκε ας πούμε μέχρι τώρα. Ξέρεις εσύ κάποιον να κατήγγειλε το παραπάνω; Εγώ πάντως όχι και η λέξη ικανοί δεν κολλάει πίσω από το πολιτικοί. Θα μου πεις ότι υπάρχουν ελάχιστες εξαιρέσεις, αλλά μέσα στα σκατά!!!
66.Χρήστος
Gold Boarder
graphgraph
με οποιονδήποτε τρόπο

Απ: ΜΚΟ 1 Χρόνος, 1 Μήνας πριν Κarma: 0
Είναι λίγο off topic η παρατήρησή μου αλλά πολύς λόγος έγινε για δημοκρατία και ελευθερία..

Συγνώμη ρε παιδια, είναι αυτό που ζούμε δημοκρατική χώρα?
Δημοκρατία σημαίνει την εξουσία να την έχει ο κόσμος. Αισθάνεστε εσείς ότι με μια καχεκτική ψήφο έχετε εκφράσει την άποψη σας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια? Εγώ το μόνο που αισθάνομαι είναι να με κοροϊδεύουν και να υποτιμούν τη νοημοσύνη μου με αυτό το σύστημα. Υποχρεώνεσαι είτε σε μια στημένη επιλογή, είτε σε ακόμη πιο στημένες εναλλακτικές.. Θα πει κάποιος, δεν είναι στημένες, όποιος θέλει μπορεί να κατέβει υποψήφιοος για οτιδήποτε. Ναι αλλά γιατί τότε δεν έχουν αλλάξει τόσο καιρό οι άθλιοι που μας έφεραν στην τωρινή κατάσταση?? Διότι για να εκλεχθείς το οτδήποτε χρειάζεται προεκλογική εκστρατεία και για να την κάνεις αυτή χρειάζεσαι χρήματα. Και μάλλιστα πολλά.
Πώς, λοιπόν είναι αυτό δημοκρατία? Πώς μιλάμε για ελευθερία και δικαιοσύνη όταν το πόσο άξιος είναι κάποιος να υπηρετήσει τον τόπο του το δείχνουν τα λεφτά του?

Τώρα, όσον αφορά τις ΜΚΟ, πώς είναι δυνατόν να ελέγξουν αυτές τις κρατικές ενέργειες όπως ανέφερε κάποιος όταν το ίδιο το κράτος τις χρηματοδοτεί? Κόβει τη χρηματοδήτηση και όλη η "Οργάνωση" τινάζεται στον αέρα. Γι αυτό είναι κακό να παίρνουν χρήματα από το κράτος. Γιατί χειραγωγούνται.
Χειραγωγούνται όπως ακριβώς χειραγωγείται το κράτος από τις μεγάλες επιχειρήσεις, επειδή αυτές χρηματοδοτούν τις προεκλογικές εκστρατείες των πολιτικών. Πώς να πάει μετά ο πολιτικός να ψηφίσει να φορολογηθούν οι επιχειρήσεις όταν τους χρωστάει κιόλας? Δεν θα το κάνει ποτε. Χρειάζεται όμως να βρεί λεφτά. Μαντέψτε από που θα τα βρεί..
D4skalosM
Fresh Boarder
graphgraph

Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1